Automobilist rijdt in het pikkedonker snelwegloper (21) aan op de A6 bij Emmeloord

Update & videoEen automobilist heeft afgelopen nacht een voetganger aangereden op de A6 bij Emmeloord. Het slachtoffer is een 21-jarige man. Dit bevestigt Martin de Wit, woordvoerder van de politie.

Het ongeluk gebeurde tussen oprit De Munt en de Vogelbek bij knooppunt Emmeloord. Hulpdiensten waren snel op de plek van het ongeluk, het slachtoffer lag gewond op de vluchtstrook. Ambulancepersoneel heeft de man behandeld en met spoed overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle. 

Yo Wtf?!

Jeffrey Korte, 112-correspondent van de Stentor kwam -  terwijl hij onderweg was naar de aanrijding van de 21-jarige man - zelf óók twee voetgangers tegen aan de kant van de weg. ,,Ik kwam ze vlak voor de snelweg op de Muntweg tegen, ik schrok behoorlijk! Later kwam ik ze nog een keer tegen bij de oprit van de A6 bij De Munt.”

Volledig scherm
De voetgangers zijn amper te zien langs de donkere weg. © Still video

Aangehouden

De politie bevestigt dat er verderop inderdaad nog twee voetgangers over de snelweg liepen. Zij zijn aangehouden.  De politie kan niet zeggen of het verband heeft met de aanrijding. Dit maakt deel uit van het onderzoek.

Automobilist geschrokken

De auto, waar de persoon door werd aangereden, kwam een paar honderd meter verderop tot stilstand. De automobilist kwam met de schrik vrij. 

Volledig scherm
Jeffrey Korte, 112-correspondent van de Stentor kwam óók twee voetgangers tegen aan de kant van de weg. © Still video
Volledig scherm
De weg werd afgezet, de politie heeft het ongeluk in onderzoek © Jeffrey Korte (GinoPress)

Flevoland