Volledig scherm
Tijdens de open dag bij AlpacaWolrd Flevoland werd een alpaca geboren. © Koos Visser

Babynieuws! Bezoekers open dag AlpacaWorld zien live geboorte van alpaca in Rutten

Bezoekers van de open dag van Alpacaworld in Rutten vielen vandaag met hun neus in de boter. Ze waren namelijk ‘live’ getuige van de geboorte van een alpaca, een soort kleine lama. Daarna zette de nieuwkomer meteen de eerste, wankele stapjes. ,,Dit is heel bijzonder", jubelt Jelly Dingemans van Alpacaworld.

Alpaca's bevallen volgens Dingemans het liefst zonder al te veel toeschouwers. ,,Net zoals mensen...", zegt ze. Maar nu deed het dier het zware werk voor de ogen van vele, verbaasde toeschouwers. ,,Omdat deze alpaca voor het eerst een veulen kreeg, ging het in het begin niet altijd even soepel. Daarom hebben we de dierenarts nog gebeld. Maar voordat die er was, zagen we ineens het kopje verschijnen en dan weet je dat het goedkomt.”

Vacht

En het kwam ook goed. De nieuwkomer kwam gezond ter wereld en maakt het uitstekend, zo laat Dingemans weten. De organisatie wist nog wel foto's van de bijzondere bevalling te maken, maar een video lukte niet meer. ,,We hadden het door de open dag te druk. Iedereen stelde natuurlijk vragen.” Alpacaworld heeft ongeveer 50 dieren. Deze diersoort wordt steeds populairder in Nederland. Veel kinderboerderijen hebben alpaca's. Opvallend genoeg worden ze ook wel eens gestolen, omdat de vacht geld oplevert. 

Volledig scherm
© Koos Visser
Volledig scherm
© Koos Visser

Flevoland