Dit voorjaar is de Marknesserbrug vervangen. Nu wordt de onderkant ook verfraaid.
Volledig scherm
Dit voorjaar is de Marknesserbrug vervangen. Nu wordt de onderkant ook verfraaid. © archief Gemeente Noordoostpolder

Beeld ‘met Emmeloord als centraal punt’ moet Marknesserbrug verfraaien

De ‘nieuwe’ Marknesserbrug in Emmeloord gaat er volgend voorjaar wat mooier uitzien. Althans; de onderkant rond het beweegbare deel. Via een prijsvraag is duidelijk geworden dat Rob Bredewout het beste voorstel heeft gedaan als het gaat om de verfraaiing van de brug.

Hoe het kunstwerk er precies uit komt te zien is nog niet bekend. De onthulling vindt volgend voorjaar plaats bij de start van het nieuwe vaarseizoen, meldt de gemeente Noordoostpolder.

Prijsvraag

De Marknesserbrug is dit voorjaar vervangen. Het idee van de prijsvraag was dat wanneer de brug straks open staat, wachtenden een werk kunnen bewonderen op een doek van zeven bij vijf meter. Daarom is gevraagd om ideeën van bijvoorbeeld kunstenaars met foto’s, gedichten of schilderwerken. Het mooiste en origineelste ontwerp wordt beloond met een daadwerkelijke uitvoering.

En dat gaat komend voorjaar dus gebeuren. Rob Bredewout uit Emmeloord is door de jury verkozen als winnaar. In totaal waren er 24 inzendingen. ,,Het is altijd leuk om mee te denken, ik heb het al vaker gedaan. Ik ben hier geboren en getogen. Bovendien is het mijn beroep; creatief denken.’’

Middelpunt

Een klein tipje van de sluier wil Bredewout alvast wel geven: ,,Het is geen tekst, maar een beeld. Het is van de polder met Emmeloord als centraal middelpunt. Laat ik het zo maar zeggen’’, houdt hij het verder nog spannend.

Bredewout, werkzaam bij Cultuurbedrijf Noordoostpolder, is al vaker met winnende suggesties gekomen. Zo bedacht hij in 2007 de naam voor het recreatie- en natuurgebied ten noorden van Emmeloord, Wellerwaard.

Flevoland