Herman Hogenbirk uit Luttelgeest kreeg van de Belastingdienst twaalf brieven die voor andere personen zijn in zijn brievenbus.
Volledig scherm
PREMIUM
Herman Hogenbirk uit Luttelgeest kreeg van de Belastingdienst twaalf brieven die voor andere personen zijn in zijn brievenbus. © Foto Freddy Schinkel

Belastingdienst blundert: Herman uit Luttelgeest krijgt twaalf brieven die voor anderen zijn bedoeld

Herman Hogenbirk (64) uit Luttelgeest kreeg dertien brieven in één envelop van de Belastingdienst. Slechts één daarvan was voor hem, de rest had allemaal andere geadresseerden. ,,Dit vind ik echt niet kunnen, het heeft te maken met een stukje privacy”, stelt Hogenbirk.

De andere brieven waren voor mensen in onder meer Rotterdam, Groningen, Geleen en Dongen bestemd. In de brieven staat dat Eendracht Gerechtsdeurwaarders uit Rotterdam beslag heeft gelegd op vorderingen van de Belastingdienst en de namen en adresgegevens van betrokken personen. 

,,Als ik één brief krijg die niet voor mij is, kan ik dit misschien nog begrijpen. Dit zijn er echter twaalf en dat vind ik schandalig”, vertelt Hogenbirk. ,,Er gaat veel mis bij de Belastingdienst, dit loopt de spuigaten uit.” De brief voor Hogenbirk ging over een wijziging van zijn huurtoeslag. 

Flevoland