Bennie en Lammechien delen het paradijsje achter hun huis in Tollebeek

open tuindagen | videoTwaalf jaar geleden was de tuin bij de brugwachterswoning in Tollebeek nog een kale bedoening. Maar Lammechien en Bennie Hack hebben er een paradijsje van gemaakt waarvan iedereen mag meegenieten. ,,We zijn blij als anderen net zo enthousiast zijn over de tuin als wij zelf.''

Lammechien Hack loopt met een snoeischaar door de weelderige tuin aan de Zuidwesterringweg. Even wat uitgebloeide bloemetjes weghalen. Of onkruid, al wordt dat door Bennie steevast een 'verkeerd plantje' genoemd. Het gaat vaker om zaailingen op een plek die hij niet wil. 

  1. Harde deadline voor nieuwe polikliniek Emmeloord
    PREMIUM

    Harde deadline voor nieuwe polikli­niek Emmeloord

    Antonius Ziekenhuis in Sneek bereidt zich voor op de nieuwbouw van een volledig eigen polikliniek in Emmeloord. De instelling reageert hiermee op de dreiging dat het noodlijdende MC Groep, eigenaar van IJsselmeerziekenhuizen, moet afhaken bij het opzetten van een gezamenlijke kliniek. Uiterlijk 1 december wil Antonius Ziekenhuis weten waar het aan toe is, zegt bestuursvoorzitter Marcel Kuin. Daarna worden de eigen plannen doorgezet.

Flevoland