Volledig scherm
Kevin Snijder bouwde zijn studio thuis in een lege slaapkamer © Freddy Schinkel

Beroemde dj's Hardwell en Afrojack pushen Kevin naar wereldtop

EMMELOORD - Er zijn er meer met dezelfde droom; als dj de wereld over reizen en feesten opleuken met muziek. Voor de 22-jarige Kevin Snijder uit Emmeloord lijkt die droom binnen bereik te komen. Wereldberoemde dj’s als Afrojack en Hardwell geven hem regelmatig feedback en producer Sam Feldt is al eens langs geweest in zijn studio.

Toen zijn jongere broertje intersee krijg in het dj'en, werd de nieuwsgierigheid bij Kevin ook aangewakkerd. „We zijn toen samen gaan pielen.” Papa en mama waren daar wat minder blij mee, want de apparatuur stond in de woonkamer. „M’n ouders werden langzaam gek,” vertelt hij lachend. „We hebben regelmatig hommeles gehad.''

Houten planken
De hommeles was voorbij toen de jonge Emmeloorder twee houten planken in de schuur vond en daarmee zijn eigen studio bouwde in een lege slaapkamer. Het gevolg was dat Kevin meer boven dan beneden leefde.

Met het plezier stijgt ook de roem. Inmiddels heeft Kevin contact met dj’s als Hardwell en Afrojack. Zij geven hem regelmatig advies. „Best wel cool hè, dat zij gewoon terugmailen en vertellen wat beter kan.”

Radiozender
De eerste twee jaar kreeg Kevin vooral te horen dat alles beter kon, maar inmiddels gaat het goed: een plaat uitgebracht bij het label van Vato Gonzalez, draaien op radiozender SLAM FM en meer optredens in discotheken. Dat het zo goed gaat dankt Kevin aan de tijd die hij aan het dj’en besteedt.

Zo ver als zijn grote voorbeeld Hardwell is Kevin nog niet. Er staat nog geen Mercedes voor de deur en er is ook nog geen privé- jet, maar toekomstplannen zijn wel in de maak. Toch blijft pielen in zijn eigen studio voorlopig prioriteit nummer één.

Flevoland