Berthoo Lammers eerder dit jaar met zijn inzending voor de competitie ‘project Rembrandt’ voor amateurschilders.
Volledig scherm
Berthoo Lammers eerder dit jaar met zijn inzending voor de competitie ‘project Rembrandt’ voor amateurschilders. © Ineke Quaak

Berthoo Lammers neemt voorlopig afscheid van raad Noordoostpolder

Fractievoorzitter Berthoo Lammers van ONS legt per direct zijn raadslidmaatschap van Noordoostpolder, in ieder geval tijdelijk, neer. Hij is door ziekte fysiek niet langer in staat het raadswerk te doen, zei Lammers vanmiddag aan het begin van de maandelijkse raadsvergadering.

,,Voor de komende tijd zal ik mij volledig moeten richten op een volledig herstel. De tijd zal leren of het mij gegund is in de toekomst mijn passie voor politiek weer te volgen”, aldus Lammers.

De politicus maakte sinds 2006 deel uit van de gemeenteraad. In dat jaar kwam ONS met drie zetels in de raad, met als belangrijkste actiepunt om het Dr. Jansenziekenhuis in Emmeloord los te weken van het ziekenhuis in Lelystad.

Bij zijn afscheid is Lammers in besloten kring koninklijk onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij wordt zo lang als nodig waargenomen door Martin Mulder uit Nagele.

Flevoland