De politie vond contant geld en verschillende soorten drugs in een woning in de gemeente Noordoostpolder.
Volledig scherm
De politie vond contant geld en verschillende soorten drugs in een woning in de gemeente Noordoostpolder. © Politie Noordoostpolder / Urk

Betrapte dealer (23) leidt politie naar grote drugsvangst in Noordoostpolder: drie arrestaties

Een anonieme tip én een slimme actie van de politie: meer was er gisteren niet voor nodig om een 23-jarige drugsdealer uit de gemeente Noordoostpolder op te pakken. En die aanhouding leidde de politie vervolgens naar een flinke hoeveelheid drugs, cashgeld en sigaretten.

De politie kreeg een melding via Meld Misdaad Anoniem dat de 23-jarige man uit de gemeente Noordoostpolder zich met drugshandel bezig hield. Een onderzoek werd opgestart, waarbij de politie de verdachte gisteren volgde naar een mogelijke drugsdeal. 

En dat bleek een goede zet. De 23-jarige verdachte dealde inderdaad, waarna hij werd opgepakt. Ook zijn klant, een 31-jarige man uit Steenwijk, werd ingerekend. Hij had een gebruikershoeveelheid harddrugs bij zich. De drugs werden in beslag genomen en na verhoor werd de man weer vrijgelaten.

En toen naar zijn huis...

Na deze ‘twee vliegen in één klap’ werd het voor de politie een nog betere dag. Omdat bij de 23-jarige dealer namelijk een flinke hoeveelheid soft- en harddrugs werd gevonden, besloten agenten zijn woning te doorzoeken. 

Dat bleek geen overbodige actie. In het huis werden namelijk meerdere soorten harddrugs, softdrugs, contant geld en sigaretten gevonden. Alles werd in beslag genomen, net als twee voertuigen van de man. 

Rol

Tijdens de doorzoeking in de woning kwam bovendien een 24-jarige bewoonster thuis. Zij werd ook aangehouden. Wat haar precieze rol is bij de drugshandel is geweest is nog onderwerp van onderzoek.

De 23-jarige man wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die dan beslist over een eventuele verlenging van het voorarrest.

  1. Opknapbeurten en online dinnershow om horecazaken overeind te houden tijdens coronacrisis
    PREMIUM

    Opknapbeur­ten en online dinnershow om horecaza­ken overeind te houden tijdens coronacri­sis

    Horecazaken worstelen met de verlenging van de coronamaatregelen. Ondernemers proberen het hoofd boven water te houden door creatief te zijn. Café Eigenwijs en restaurant De Bastaard in Kampen krijgen een opfrisbeurt en in Lelystad organiseert Hajé een online dinnershow. ,,We kunnen in zak en as gaan zitten, maar moeten er ook het beste van maken”, stelt Hajé-eigenaar Thierry de Jager.

Flevoland