Volledig scherm
In december waren er tijdsloten in Orchideeen Hoeve om de bezoekers beter te verdelen. © Foto Freddy Schinkel

Bezoekersrecord voor Orchideeën Hoeve Luttelgeest in jubileumjaar, plan voor meer apen

De Orchideeën Hoeve heeft in het jubileumjaar een recordaantal bezoekers getrokken. Het bedrijf bestond afgelopen jaar honderd jaar en bijna 287.000 bezoekers passeerden de toegangspoort van het tropische park in Luttelgeest. In 2018 waren dat er nog iets meer dan 255.000.

Het aantal bezoekers van de Orchideeën Hoeve stijgt al jaren. De afgelopen jaren was er een toename van tienduizenden bezoekers per jaar. In de decembermaand heeft het park daarom voor het eerst gewerkt met tijdsloten waarbij mensen met een kaartje het park op een bepaald moment naar binnen kunnen. Het park deed dit om lange wachtrijen te voorkomen. In de toekomst wil de tropische kas met dierentuin dit een vervolg geven.

Vernieuwingen in park

Volgens het park is de forse toename van het aantal bezoekers grotendeels te danken aan vernieuwingen in het park. Zo zijn de ‘Zwevende’ Bloementuin, het Makirijk en het Jungletheater uitgebreid. ,,Daardoor durven wij ons ook als internationaal uitje te vermarkten”, vertelt mede-eigenaar Thomas Maarssen.

De Orchideeën Hoeve noemt het nieuwe stokstaartjesverblijf, het decemberevenement ‘WinterDroom’ en de avondopeningen ‘Night of the Jungle’ afgelopen jaar de grote publiekstrekkers.

Meer bezoekers trekken

Het jaar 2020 staat voor de Orchideeën Hoeve in het teken van het jaarthema ‘Beauty of Nature’. Komend jaar wil het park meer bezoekers trekken door de bewegwijzering te vernieuwen voor internationale bezoekers en een aantal nieuwe diersoorten te verwelkomen met behulp van Stichting AAP.

In het park zijn naast onder meer schilpadden, vlinders en reptielen nu drie verschillende apensoorten te zien. ,,Dat zijn vooral kleinere apen. Een verblijf bij ons is niet groot genoeg voor bijvoorbeeld gorilla’s”, licht woordvoerder Femke Kroese toe. ,,Komend jaar komen er andere soorten bij, we hebben daarvoor al een verblijf aangelegd.”

Over twee weken arriveert een koppeltje van witoorpenseel­aapjes. ,,Nu hadden we van deze soort alleen mannetjes”, zegt Kroese. ,,We hopen dus dat ze bij ons zorgen voor uitbreiding.”

Flevoland