Gemeenteraad Noordoostpolder vergaderde - op afstand - in het gemeentehuis in Emmeloord.
Volledig scherm
PREMIUM
Gemeenteraad Noordoostpolder vergaderde - op afstand - in het gemeentehuis in Emmeloord. © Jasper van Loo

Bezuinigingen in Noordoostpolder niet van tafel

Het schrappen van het onderhoud van een deel van de wegen in Noordoostpolder gaat door. Het college van B&W trekt de broekriem met ruim 1,2 miljoen euro aan en de gemeenteraad houdt vast aan deze bezuinigingen, terwijl alle partijen wel voorstellen hebben gedaan om minder te bezuinigen.

 1. Gedupeerd echtpaar uit Marknesse stapt naar de rechter om ‘kavelgate’
  PREMIUM

  Gedupeerd echtpaar uit Marknesse stapt naar de rechter om ‘kavelgate’

  Harrie (66) en Geke (67) Metselaar uit Marknesse stappen naar de rechter in de hoop alsnog zo snel mogelijk te kunnen starten met de bouw van hun droomhuis. Dat kan nu niet omdat er onduidelijkheid is ontstaan of de gemeente Noordoostpolder, die de kavels wil verkopen, wel de eigenaar van de grond is. Geke en Harrie zijn het wachten zat en treffen de Rabobank en Nebo Vastgoed volgende week in de rechtbank.
 2. Heeft Urker wethouder Post nog een politieke toekomst? ,,Het wordt eierschalen lopen’’

  Heeft Urker wethouder Post nog een politieke toekomst? ,,Het wordt eierscha­len lopen’’

  De Urker SGP-wethouder Geert Post (54) verzweeg voor zijn collega’s in de Urker gemeenteraad dat hij in maart een eigen bedrijf oprichtte. Sinds begin vorig jaar werkt hij ook voor het transportbedrijf van zijn zoon. De zoon werd vorige week opgepakt voor smokkel van drugs. Post mag burgemeester en fractievoorzitters op Urk vanavond uitleggen waarom niet. Heeft de SGP’er nog een politieke toekomst? ,,Het wordt heel erg eierschalen lopen.’’

Flevoland