Het wordt komende week bloedheet en dat betekent dat de natuur en het was op het land meer water nodig hebben. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Het wordt komende week bloedheet en dat betekent dat de natuur en het was op het land meer water nodig hebben. Foto ter illustratie. © Lex van Lieshout

Bloedheet en gortdroog: waterschap verhoogt waterpeil Flevoland met 10 centimeter

Het wordt komende week bloedheet en dat betekent dat de natuur en het gewas op het land meer water nodig hebben. Om genoeg water te hebben voor agrariërs, sport- en natuurterreinbeheerders en particulieren verhoogt het waterschap het waterpeil in Flevoland met 10 centimeter. En dat gebeurt niet vaak. 

3 reacties

 • Jan Veenstra

  3 weken geleden
  @M.C. Fels Ik woon aan de IJssel en er stroomt nog steeds water. Dramaqueen.
 • M.C. Fels

  4 weken geleden
  Hé, dus dat kan gewoon? Doe dat dan vaker!! Het is hier langs de Ijssel elk jaar gortdroog in zomer. Ik heb gewoon een hekel gekregen aan de zomer, sterkter nog: ik ben er bang voor. De natuur ziet er niet uit hier in de zomer, alle sloten staan droog, dieren hebben het zwaar, bomen in de verre omtrek zien er steeds beroerder uit. Dus dat is kunstmatige droogte? zodat de boeren al in april kunnen hooien en en passant alles wat daar leeft aan gort kunnen maaien?
 • Andre Eggerding

  4 weken geleden
  Zijn de gebruikers van de waterwegen gewaarschuwd?

Flevoland