De schuur van Johan Marijs in Marknesse was niet meer te redden.
Volledig scherm
PREMIUM
De schuur van Johan Marijs in Marknesse was niet meer te redden. © De Stentor

Boer Johan Marijs uit Marknesse ziet schuur met lammetjes voor zijn ogen afbranden: ‘Betrokkenheid is grote troost’

Met videoEven denkt hij aan vuurwerk als hij midden in de nacht een hard geluid hoort. Het blijkt om knappende dakpannen te gaan, de schuur van Johan Marijs uit Marknesse staat in lichterlaaie. Zeventig lammetjes kunnen niet meer worden gered. ,,De betrokkenheid van buren, collega’s en hulpdiensten is een grote troost.’’

16 reacties

 • Kaat Poldermoeke

  2 maanden geleden
  In en in triest, 70 lammetjes én een stuk levenswerk in vlammen op gegaan. En dan van die zgn "dierliefhebbers" die oorzaak in twijfel trekken... In stallen heb je vaak luchtwassers die volgens aanraden vd OVERHEID ivm uitstoot giftige stoffen. Hiervoor moeten stallen afgesloten zijn anders werkt 't niet ', Doordat niet alle giftige stoffen eruit worden gehaald en grote ventilatie kanalen en dus circulatie is bij brand er geen houden aan. Voor dit overheidsadvies waren dit soort branden zelden!
 • evert koekkoek

  2 maanden geleden
  Wat een misselijke reacties van sommigen en dan ook nog denken dat er opzet in het spel is. Vergeet niet dat dit bedrijf getroffen is door de Q-koorts en alle schapen zijn afgemaakt. Als boer en schapenhouder bedenk je dan niet dat je bewust de eigen stal in de fik steekt of hoopt dat de stal vanzelf in de fik gaat.
 • Willem Heerema

  2 maanden geleden
  Zou het een verplichting kunnen worden om vee en pluimvee bij hun geboorte een naam te geven? En om vervolgens bij eventuele brand of ruiming verplicht te maken dat de boer de namen van de dieren doorgeeft? Dat maakt dat zo'n ramp iets meer tot ons (de consument) door dringt. Dus i.p.v. het getal 70, de namen van de lammetjes, zoals ook de naam van boer Johan. Idee?
 • p van leeuwen

  2 maanden geleden
  Echt... de mensen in Nederland zijn helemaal knetter geworden! Deze man is gisteren zijn bedrijf, zijn levenswerk wat hij al die jaren heeft opgebouwd en een nacht kwijtgeraakt... wat bezielt jullie. Laten we hopen dat deze boer zijn bedrijf weer op kan bouwen en weer zijn passie uit kan voeren.. begrijp echt oprecht niet waar het is fout gegaan in dit doorgeslagen land.
 • Henk Roelofs

  2 maanden geleden
  @yvonne veld: Je hebt 200% gelijk. Het is opzet of die boeren weten niet hoe ze deugdelijk een schuur moeten verwarmen. Het is wel frappant dat bij een brand meestal de veehouderij (koeien, kippen, varkens, schapen enz.) betrokken zijn