Boeren op de Benoordehoutseweg tijdens de actie van boerenactiegroep Farmers Defence Force. Met de actie, die Code Oranje heet, wilde de boeren voorkomen dat de Tweede Kamer instemt met de stikstofplannen van het kabinet.
Volledig scherm
PREMIUM
Boeren op de Benoordehoutseweg tijdens de actie van boerenactiegroep Farmers Defence Force. Met de actie, die Code Oranje heet, wilde de boeren voorkomen dat de Tweede Kamer instemt met de stikstofplannen van het kabinet. © ANP / ANP

Boeren zonder tractoren naar Den Haag: ‘Overheid wil dat ons protest uit de hand loopt’

Boeren zijn van plan om morgen zonder tractoren naar de geplande demonstratie in Den Haag te gaan. ,,De overheid wil dat we met de tractor komen en dat het uit de hand loopt. Daar gaan we niet aan meewerken’, zegt Mick Tinga, boer in de Noordoostpolder en de regionale vertegenwoordiger van Farmers Defence Force in Flevoland en Friesland.

20 reacties

 • evert koekkoek

  3 maanden geleden
  Hoe dom ben je door te denken dat de overheid wil dat ons protest uit de hand loopt. Hoeveel hersencellen hebben deze "boeren" in werkelijkheid? Ga als verstandige mensen met elkaar om de tafel en ga het gesprek aan. Ik ben nieuwsgierig om te lezen hoeveel boeren die wel met de trekker naar Den Haag zijn gegaan hun trekker hebben moeten achterlaten en zonder trekker thuiskomen.
 • Johan Snijder

  3 maanden geleden
  Ik ben helemaal klaar met die boeren en de gehele aanhang
 • Stefan Ramon

  3 maanden geleden
  Ze kunnen ook zeggen “ als wij er zijn loopt het uit de hand” maar ja, hand in eigen boezem steken is lastig voor ze
 • H de Vries

  3 maanden geleden
  @dhr. Broekhuis. Ik denk dat de frieslandcampina's, de de heusen, de rabo's en consorten weten dat een bus niet nodig is, en meer rendement voor de eigenaren-aandeelhouders oplevert, als je de geitepaadjes gebruikt.
 • Marco van de Rozenberg

  3 maanden geleden
  Verbazingwekkend dat FDF elke keer toch weer een nog dommer statement de wereld in weet te slingeren.
 1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.