Botenbuurt Emmeloord is bang na vier brandjes in korte tijd

videoDe angst regeert in de Botenbuurt in Emmeloord nu er in korte tijd vier brandjes hebben plaatsgevonden. ,,We wonen hier 51 jaar en ik dacht voor het eerst: ik wil verhuizen'', zegt Albertje Raterink (79), bij wie het twee keer raak was. 

Ze zou donderdagmiddag net aan de koffie gaan toen ze vlammen uit het rietgedekte schuurtje in de achtertuin zag komen. ,,Niet wéér'', dacht ze en zette het op een gillen. Met een wrange grijns: ,,Dat doe je dan als vrouw.'' Haar man Johan (76) was er snel bij en richtte de tuinslang op het vuur, de brandweer deed de rest en trok naderhand het riet van het dak om te voorkomen dat het vuur door broei weer zou oplaaien. 

  1. Inspectie verliest slag van curatoren IJsselmeerziekenhuizen

    Inspectie verliest slag van curatoren IJsselmeer­zie­ken­hui­zen

    De curatoren van de failliete IJsselmeerziekenhuizen hoeven een aantal bankafschriften en documenten voorlopig niet af te staan aan de Inspectie voor Gezondheidszorg. De Raad van State blokkeerde donderdag tijdens een rechtszaak over de nasleep van de IJsselmeerziekenhuizen een dwangsom die de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGJ) aan de curatoren van het failliete ziekenhuis hadden opgelegd om die informatie alsnog binnen te krijgen.

Flevoland