Olaf ten Hoopen is bestuursvoorzitter van accountantskantoor MTH en voorstander van aanleg Lelylijn: ,,Als stad zonder treinstation word je niet serieus genomen."
Volledig scherm
PREMIUM
Olaf ten Hoopen is bestuursvoorzitter van accountantskantoor MTH en voorstander van aanleg Lelylijn: ,,Als stad zonder treinstation word je niet serieus genomen." © Foto Freddy Schinkel


Emmeloord houdt adem in om aanleg Lelylijn: volgt na de belofte dit keer wel het spoor?

Oost-NL stemtDe geesten zijn rijp om miljarden uit te trekken voor nieuw spoor tussen de Randstad en het Noorden. Door de ligging aan deze Lelylijn verwacht Emmeloord flink te groeien. Maar er is ook argwaan. Houden politici dit keer woord of blijft het polderdorp een gebroken belofte meetorsen?

  1. Aardappelteler uit Ens richt zich in ‘boerentroonrede’ tot het volk: ‘Power to the pieper’
    PREMIUM

    Aardappel­te­ler uit Ens richt zich in ‘boeren­troon­re­de’ tot het volk: ‘Power to the pieper’

    Krispijn van den Dries uit Ens zal donderdag de jaarlijkse boerentroonrede verzorgen. Een knipoog naar de toespraak van koning Willem-Alexander op Prinsjesdag. De biologische aardappelteler heeft zijn woorden gewikt en gewogen en roept op tot verbinding. ,,Boeren hebben de sleutel voor klimaatverandering in handen, maar verwachten wel steun van burgers en buitenlui.”

Flevoland