Olaf ten Hoopen is bestuursvoorzitter van accountantskantoor MTH en voorstander van aanleg Lelylijn: ,,Als stad zonder treinstation word je niet serieus genomen."
Volledig scherm
PREMIUM
Olaf ten Hoopen is bestuursvoorzitter van accountantskantoor MTH en voorstander van aanleg Lelylijn: ,,Als stad zonder treinstation word je niet serieus genomen." © Foto Freddy Schinkel


Emmeloord houdt adem in om aanleg Lelylijn: volgt na de belofte dit keer wel het spoor?

Oost-NL stemtDe geesten zijn rijp om miljarden uit te trekken voor nieuw spoor tussen de Randstad en het Noorden. Door de ligging aan deze Lelylijn verwacht Emmeloord flink te groeien. Maar er is ook argwaan. Houden politici dit keer woord of blijft het polderdorp een gebroken belofte meetorsen?

 1. Vertrek Pieter Omtzigt slaat in als een bom bij CDA-prominenten uit Oost-Nederland
  PREMIUM
  Update
  11

  Vertrek Pieter Omtzigt slaat in als een bom bij CDA-prominen­ten uit Oost-Nederland

  De beslissing van Pieter Omtzigt om het CDA na 17 jaar Kamerlidmaatschap te verlaten is onder CDA-prominenten in Oost-Nederland hard aangekomen. Zij waarderen Omtzigt en delen veel van de harde kritiek die Omtzigt verwoordt in zijn uitgelekte analyse. ,,De stijl van Pieter zou meer de norm moeten worden in het CDA: Scherpte durven opzoeken, met de inhoud bezig zijn en naast mensen gaan staan.’’
 2. Nagele graaft voor gasloos verwarmen
  PREMIUM

  Nagele graaft voor gasloos verwarmen

  Het gaat vrijdag waarschijnlijk knallen in Nagele. Door het ontkurken van champagneflessen, want na jaren van voorbereiding gaat daar dan eindelijk de proef met gasloos verwarmen van start. Acht woningen en een voormalige school aan de Ring worden de komende weken aangesloten op een collectief verwarmingssysteem, gevoed door zonnewarmte. Als de proef – de eerste in Nederland – slaagt, volgen alle vijfhonderd woningen in het polderdorp, dat dan in z’n geheel aardgasvrij moet worden.

Flevoland