Olaf ten Hoopen is bestuursvoorzitter van accountantskantoor MTH en voorstander van aanleg Lelylijn: ,,Als stad zonder treinstation word je niet serieus genomen."
Volledig scherm
PREMIUM
Olaf ten Hoopen is bestuursvoorzitter van accountantskantoor MTH en voorstander van aanleg Lelylijn: ,,Als stad zonder treinstation word je niet serieus genomen." © Foto Freddy Schinkel


Emmeloord houdt adem in om aanleg Lelylijn: volgt na de belofte dit keer wel het spoor?

Oost-NL stemtDe geesten zijn rijp om miljarden uit te trekken voor nieuw spoor tussen de Randstad en het Noorden. Door de ligging aan deze Lelylijn verwacht Emmeloord flink te groeien. Maar er is ook argwaan. Houden politici dit keer woord of blijft het polderdorp een gebroken belofte meetorsen?

 1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?
 2. 417 verwaarloosde cavia’s bij vrouw uit huis gehaald en naar Zwolle gebracht: ‘Uit de hand gelopen hobby’
  PREMIUM
  met video
  5

  417 verwaar­loos­de cavia’s bij vrouw uit huis gehaald en naar Zwolle gebracht: ‘Uit de hand gelopen hobby’

  Liefst 417 zwaar verwaarloosde cavia’s kreeg dierennoodopvang Flappus in Zwolle afgelopen week binnen. De dieren werden uit één woning gehaald. Veel van de zeugen zijn zwanger en daardoor gaat het aantal de komende weken nog flink oplopen. ,,Ik denk wel tot duizend”, zegt dierenverzorger Sven Bosboom. ,,Dit hebben we echt nog nooit meegemaakt.”