Jordy Verboom (15) uit Bant viel gisteren na een epileptische aanval in het Havenkanaal in Zuidlaren. Hij werd op het nippertje gered door zijn visvriend Bram Koene.
Volledig scherm
PREMIUM
Jordy Verboom (15) uit Bant viel gisteren na een epileptische aanval in het Havenkanaal in Zuidlaren. Hij werd op het nippertje gered door zijn visvriend Bram Koene. © Herman van Oost

Bram (14) redt visvriend Jordy (15) uit water na epileptische aanval: ‘Hij verdient een lintje’

Vrienden voor het leven. Dat zijn Jordy Verboom (15) uit Bant en Bram Koene (14) uit Emmeloord sinds dinsdag. Als Jordy tijdens het vissen een epileptische aanval krijgt en in het water valt, springt Bram hem als zijn reddende engel achterna. ,,Het had geen seconde langer moeten duren", is moeder Reini Verboom opgelucht.

  1. Harrie en Geke uit Marknesse nemen het op tegen ‘Goliat’: ‘De belangen zijn veel groter dan één kavel’
    PREMIUM

    Harrie en Geke uit Marknesse nemen het op tegen ‘Goliat’: ‘De belangen zijn veel groter dan één kavel’

    Het leek wel wat op het Bijbelverhaal waarin David het opneemt tegen de reus Goliat, het kort geding dat Geke en Harrie Metselaar uit Marknesse vandaag voerden tegen de Rabobank en Nebo Vastgoed. Inzet: Het echtpaar wil duidelijkheid over het eigendom van een stukje grond waar ze hun droomhuis in Marknesse op willen bouwen. ,,We willen gewoon dat er duidelijkheid komt, de onzekerheid moet weg’’, zegt een geëmotioneerde Harrie Metselaar tegen de rechter.

Flevoland