Volledig scherm
De brandweer is urenlang bezig geweest met het blussen van brandende stroklompen. © GinoPress

Brandweer heeft handen vol aan brandende strobalen in Espel

De brandweer is donderdagavond urenlang bezig geweest met twee brandende stroklampen op akkers in het buitengebied van Espel.  Het brandend stro lag aan het Noorderdwarspad en langs het Schapenpad, een paar kilometer van elkaar verwijderd.

Vermoed wordt dat de twee hooibulten zijn aangestoken. Door wie is nog onbekend. De politie was ter plaatse om dit te onderzoeken.  De brandweer kreeg binnen tien minuten de twee afzonderlijke meldingen binnen. De ploeg uit Creil werd ingezet aan het Noorderdwarspad. Omdat daar geen gevaar voor de omgeving was, heeft de brandweer het hooi gecontroleerd laten uitbranden.

Veel rook

Aan het Schapenpad was het gevaar groter. Het hooi lag op een geoogst graanveld, wat nog redelijk droog was. Ook was er sprake van veel rook. Daarom hebben de ploegen van Urk en Nagele het vuur geblust. Ze werden daarbij geholpen door een boer. Met zijn graafmachine werd de bult uit elkaar getrokken waardoor de resten goed konden worden gedoofd.

  1. Titelverdediger Popkema legt het tijdens Fish Potato Run van Urk naar Emmeloord af tegen Erik Bolding
    PREMIUM

    Titelverde­di­ger Popkema legt het tijdens Fish Potato Run van Urk naar Emmeloord af tegen Erik Bolding

    Op de Fish Potato Run van Urk naar Emmeloord is titelhouder en medeorganisator Tjeerd Popkema dit keer ‘slechts’ zesde geworden. De Urker heeft daar alleen vanuit sportief oogpunt wat moeite mee. ,,Ik baal van die ritmestoringen onderweg, maar ik heb wel mijn eigen tijd verbeterd. En voor de status van de Fish Potato is het prachtig dat een snelle atleet als Erik Bolding de winnaar is.’’

Flevoland