Brandweerman gewond bij uitslaande brand in Emmeloord

videoEen woning aan de van Diggelenstraat in Emmeloord is vanochtend verwoest na een uitslaande brand. Een van de brandweermannen raakte tijdens de bluswerkzaamheden gewond op zijn bovenarm door een vallende dakpan. 

De melding van de brand kwam rond 9.00 uur. Leerlingen van de R.K. Uloschool tegenover de woning hebben de brand ontdekt. Vanuit de school is de brandweer gewaarschuwd. In korte tijd werd er opgeschaald naar grote brand. Om 10.45 uur heeft de brandweer het sein 'brandmeester' gegeven. 

Volgens de alarmmelding is de brand ontstaan in de keuken. Het is niet bekend wat de oorzaak hiervan is. De bewoners - een moeder met twee kinderen - waren niet thuis, schrijft brandweer Flevoland op Twitter. De brand zorgde voor veel rookontwikkeling in de omgeving. 

Schade

Het huis is volledig uitgebrand. Ook de twee omliggende woningen hebben schade opgelopen. Bij andere huizen rondom de woning is sprake van lichte rookschade. Onder de bewoners vielen geen gewonden. 

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van de Stentor en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

Volledig scherm
© GinoPress

Flevoland