Volledig scherm
De restanten van de brommobiel © Politie Noordoostpolder/Urk

Brommobiel geplet bij bizar ongeval in Emmeloord

Grote consternatie dinsdagavond in De Sont in Emmeloord. Een automobiliste verloor de macht over het stuur en botste tegen vijf geparkeerd staande voertuigen. Die liepen zware schade op. Een brommobiel werd volledig vernield.

Een van de beschadigde voertuigen lag tegen de gevel van de rijtjeswoningen. ,,De muur heeft nog enige schade opgelopen", zegt buurtbewoonster mevrouw Wijbenga. Ze zat binnen toen ze een enorme klap hoorde. ,,Ik ben gelijk naar buiten gegaan en zag de ravage. Mijn buurvrouw was helemaal overstuur, een van die auto's lag tegen haar huis, vlakbij de voordeur. Ik kon nog maar net bij haar binnen komen", aldus mevrouw Wijbenga, die zelf geen auto heeft. 

Het vele papierwerk bleef haar zo bespaard. ,,Ze zijn een hele tijd bezig geweest met de schadeformulieren", geeft ze aan. Volgens de politie wordt er onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval en de technische staat van de auto waarvan de bestuurster de macht over het stuur verloor. De politie deelde mee dat er geen alcohol in het spel was.    

Flevoland