Volledig scherm
De restanten van de brommobiel © Politie Noordoostpolder/Urk

Brommobiel geplet bij bizar ongeval in Emmeloord

Grote consternatie dinsdagavond in De Sont in Emmeloord. Een automobiliste verloor de macht over het stuur en botste tegen vijf geparkeerd staande voertuigen. Die liepen zware schade op. Een brommobiel werd volledig vernield.

Een van de beschadigde voertuigen lag tegen de gevel van de rijtjeswoningen. ,,De muur heeft nog enige schade opgelopen", zegt buurtbewoonster mevrouw Wijbenga. Ze zat binnen toen ze een enorme klap hoorde. ,,Ik ben gelijk naar buiten gegaan en zag de ravage. Mijn buurvrouw was helemaal overstuur, een van die auto's lag tegen haar huis, vlakbij de voordeur. Ik kon nog maar net bij haar binnen komen", aldus mevrouw Wijbenga, die zelf geen auto heeft. 

Het vele papierwerk bleef haar zo bespaard. ,,Ze zijn een hele tijd bezig geweest met de schadeformulieren", geeft ze aan. Volgens de politie wordt er onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval en de technische staat van de auto waarvan de bestuurster de macht over het stuur verloor. De politie deelde mee dat er geen alcohol in het spel was.    

 1. Patiëntenstop reumapoli Emmeloord wordt opgeheven
  PREMIUM

  Patiënten­stop reumapoli Emmeloord wordt opgeheven

  Reumapatiënten kunnen vanaf 1 maart weer terecht in de Emmeloordse polikliniek van het Antonius Ziekenhuis. Door een nieuwe samenwerking met de maatschap Fryske Reumatologen kan de patiëntenstop die sinds vorig jaar zomer gold voor reumatologie in alle vestigingen van Antonius worden opgeheven. Verwacht wordt dat de wachttijd hierdoor binnen afzienbare tijd weer kan zijn teruggebracht onder de norm van vier weken, zo heeft het ziekenhuis bekendgemaakt.
 2. Strijdlustig Museum Nagele blijft hopen op erkenning
  PREMIUM

  Strijdlus­tig Museum Nagele blijft hopen op erkenning

  Vanuit de hele wereld komen architectuurstudenten, onderzoekers en ‘gewone’ belangstellenden naar Nagele om daar te zien hoe in de jaren 50 is geprobeerd de ‘maakbare samenleving’ te vertalen in de opzet van een compleet dorp. Museum Nagele houdt al twintig jaar die bijzondere geschiedenis met succes levendig. Maar tot frustratie van het museumbestuur is de erkenning daarvoor in de eigen gemeente ver te zoeken. „Eigenlijk willen ze het liefst dat we onszelf opheffen en de spullen verhuizen naar Schokland.”
 3. Hulp voor 167 gezinnen in gevaar; stichting Emmeloord staat met rug tegen de muur
  PREMIUM
  Video

  Hulp voor 167 gezinnen in gevaar; stichting Emmeloord staat met rug tegen de muur

  Het zijn onzekere tijden voor stichting ‘Samen zijn we er voor elkaar’ uit Emmeloord. De groep vrijwilligers voorziet 167 gezinnen en alleenstaanden van voedsel, omdat zij om verschillende redenen niet in aanmerking komen voor de voedselbank. Dit werk wordt al bijna drie jaar vanuit het huis van de voorzitter gedaan, maar van de gemeente Noordoostpolder en woningcorporatie Mercatus moet dat binnenkort afgelopen zijn. Een nieuwe locatie vinden blijkt echter zeer moeilijk en de tijd begint te dringen. Als er geen nieuw pand gevonden wordt, lijkt het einde verhaal voor de stichting en staat de voorzitter mogelijk op straat. ,,Ik heb geen tranen meer over.”

Flevoland