Het COA wilde in Bant een tweede aanmeldcentrum voor asielzoekers realiseren en dat zorgde voor onvrede. Uiteindelijk werd van het plan afgezien.
Volledig scherm
Het COA wilde in Bant een tweede aanmeldcentrum voor asielzoekers realiseren en dat zorgde voor onvrede. Uiteindelijk werd van het plan afgezien. © ANP / ANP

Burgemeester blij dat inwoners Noordoostpolder ‘hoofd koel hielden’ in discussie over aanmeldcentrum

Burgemeester Roger de Groot van de gemeente Noordoostpolder is heel tevreden over de manier waarop inwoners zijn omgegaan met de mogelijke komst van een aanmeldcentrum voor asielzoekers in Bant. Hij spreekt van ‘roerige maanden’ voor de gemeente.

1 reactie

 • evert koekkoek

  6 dagen geleden
  Misschien is dit ook een teken dat de inwoners vertrouwen hebben in de politiek binnen de gemeente Noordoostpolder. Maar, zolang de grond nog eigendom is van het COA zal men toch alert moeten zijn en blijven en ervoor moeten waken dat het COA er onderhands niet een andere bestemming aan geeft en er ook geen nieuwe of andere activiteiten van het COA komen.
 1. Vriendelijk én vastbesloten: staatssecretaris houdt vast aan aanmeldcentrum in Noordoostpolder
  PREMIUM

  Vriende­lijk én vastbeslo­ten: staatsse­cre­ta­ris houdt vast aan aanmeldcen­trum in Noordoost­pol­der

  Hij is vriendelijk, makkelijk benaderbaar en lijkt oprecht begrip te hebben voor de zorgen van omwonenden over een aanmeldcentrum bij AZC Luttelgeest. Anderzijds laat staatssecretaris Eric van der Burg (VVD) er geen twijfel over bestaan: dat centrum is hard nodig en hij kan het, plat gezegd, erdoor drukken. Zijn reactie op SGP-Kamervragen spreekt boekdelen. Pakt hij door?
 2. Na aanmeldcentrum heeft COA nu nieuw plan in Noordoostpolder: ‘Ik wist dat er een addertje onder het gras zat’
  PREMIUM

  Na aanmeldcen­trum heeft COA nu nieuw plan in Noordoost­pol­der: ‘Ik wist dat er een addertje onder het gras zat’

  Een aanmeldcentrum gaat er niet komen bij het het asielzoekerscentrum in Luttelgeest, maar daarmee is deze locatie niet uit beeld. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en de staatssecretaris willen er tijdelijk zogeheten na-reizigers opvangen, vooral om vrouwen en kinderen. Direct omwonenden zitten er niet op te wachten. ,,Ik wist dat er een addertje onder het gras zat.’’