Pijn verlichten, eetlust bevorderen of patiënten kalmeren? Kans dat de arts of apotheker een product met medicinale cannabis voorschrift. Dat wordt op geheimzinnige wijze gekweekt bij Bedrocan in Emmeloord.
Volledig scherm
PREMIUM
Pijn verlichten, eetlust bevorderen of patiënten kalmeren? Kans dat de arts of apotheker een product met medicinale cannabis voorschrift. Dat wordt op geheimzinnige wijze gekweekt bij Bedrocan in Emmeloord. © Freddy Schinkel

Cannabisteler in Emmeloord geeft zeldzame blik achter de schermen: ‘Eén woord is hier taboe’

Het oogt als een loods als alle andere. Maar schijn bedriegt. Bij hoge uitzondering mag de Stentor voorbij de dikke deuren. Naar een hal met smetteloze witte muren, die doen denken aan een laboratorium. Hier, in Emmeloord, kweekt het bedrijf Bedrocan wiet – excuus: medicinale cannabis. ,,Wij willen niet meer, beter en lekkerder, maar juist altijd hetzelfde doen.”

6 reacties

 • lammert visser

  2 maanden geleden
  denk dat Yvonne Dijk hier best een punt heeft. een winstmarge van 22% over de hele bedrijfsvoering kun je echt wel fors noemen.
 • Jan Janzen

  2 maanden geleden
  Jan janzen En wie controleert de productie en de boekhouding ? Juist niemand.
 • Yvonne Dijk

  2 maanden geleden
  Gea: Zucht, natuurlijkik weet waar de fa. Bedrocan voor staat. Weet jij hoeveel mensen juist baat hebben bij wiet / cannabinoïden voor medicinale doeleinden maar er niet het geld voor hebben om het via het monopolistische staatsbedrijf Bedrocan te betrekken? Legaal wiet kweken door andere bedrijven wordt al jaren tegengewerkt door de overheid. Bedrocan vult de schatkist blijkbaar beter maar hierdoor laat de overheid vele patiënten keihard in de kou staan.
 • Gea Westerik

  2 maanden geleden
  Yvonne Dijk, lees a.u.b. het artikel. Het is alleen voor medicinaal gebruik.
 • Job ten Doeschate

  2 maanden geleden
  Yvonne Dijk, het is "happy few". Happy view is wat anders 🙂🙂