Het azc in Luttelgeest
Volledig scherm
Het azc in Luttelgeest © ANP

Celstraf voor dubbele steekpartij azc Luttelgeest

Een 28-jarige man die twee personen neerstak in het asielzoekerscentrum in Luttelgeest heeft 10 maanden cel gekregen, waarvan 2 maanden voorwaardelijk. Dat bepaalde de rechtbank in Lelystad vrijdag.

Na de nodige drank en drugs ontstond er op 10 april een ruzie op het terrein van het azc. Waleed S. pakte daarbij een keukenmes met een lemmet van 20 centimeter en stak eerst een en later nog een persoon neer. Het eerste slachtoffer werd in de arm gestoken waarbij een slagader maar net gemist is. Een tweede slachtoffer liep een diepe wond in de heup op. S. zegt zich van de afloop van die ruzie niets meer te herinneren. Hij werd kort na de ruzie opgepakt met een bebloed shirt. Dat bloed kwam van een wond aan zijn hoofd, was zijn verklaring. Diverse getuigen wezen de man echter aan als de dader.

Door te steken met een dergelijk groot mes in een heup en bovenarm liepen de slachtoffers een aanzienlijke kans op zware verwondingen. De rechtbank vindt ook dat S. de kans op dat letsel op de koop toe nam. Omdat beide slachtoffers uiteindelijk geen zwaar letsel opliepen, blijft het bij een poging tot het toebrengen daarvan. En daar past een straf van 10 maanden cel waarvan 2 maanden voorwaardelijk bij, aldus de rechtbank. Tegen de man was een jaar cel waarvan 4 maanden voorwaardelijk geëist.

Flevoland