Volledig scherm
© Thinkstock

Creilenaar berouwvol na digitaal bedreigen agent

CREIL - Een 29-jarige man uit Creil is door de politierechter in Lelystad veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur waarvan de helft voorwaardelijk.

Hij bedreigde een politieagent begin september via een bericht op Facebook. Daarin kondigde hij aan dat hij de agent 'wel even met een negen millimeterpistool een kogel door zijn kop zou jagen'.

De politieagent hield de man staande in zijn getunede auto en liet hem weten dat hij een Wachten Op Keuren (WOK)-melding zou krijgen. "Het frustreert mij hoe hij met personen omgaat. Ik heb het gevoel dat hij het erom doet, om de tuners van de straat te houden", zei de man in de rechtbank. Zijn boosheid liet hij de vrije loop op een 'anti-WOK'-Facebookpagina. "Ik had niet gedacht dat hij het zou lezen. Het was zeker niet respectvol en ik heb er op dat moment niet bij stilgestaan dat het als een bedreiging overkwam. Ik schaam mij kapot", aldus de man. De spijt werd nog groter toen hij te horen kreeg dat het de agent niet in de koude kleren is gaan zitten en voor het psychisch leed 500 euro vraagt. "Mijn eigen schuld. Ik moet op de blaren zitten."

De rechter legde hem conform de eis de straf en de geëiste schadevergoeding van 500 euro op.

Flevoland