De tulpen bloeien! Flevoland maakt zich klaar voor (vroege) invasie van toeristen

VideoHet is aanpoten in de polder. Door het zachte voorjaar staan de tulpen eerder dan verwacht in bloei. De eerste toeristen zijn al gezien in Flevoland. Dus worden koffiepunten in gereedheid gebracht en zijn snel de bordjes voor de tulpenroutes vervroegd in de grond geslagen. 

De provincie is klaar om tienduizenden bezoekers te ontvangen. Terwijl het tulpenseizoen pas over ruim een week echt losbarst in de Noordoostpolder en Oostelijk Flevoland. Is het erg? ,,Helemaal niet", zegt Herman Vermeer. Hij is voorzitter van de Tulpenroute Flevoland in de wijde omgeving van Dronten. ,,Wij hebben geleerd om de verwachtingen te managen. Nu bekend is dat de tulpen eerder bloeien, zeggen wij tegen toeristen: Kom alvast. De routes zijn uitgezet, berijdbaar en veilig.”

  1. Titelverdediger Popkema legt het tijdens Fish Potato Run van Urk naar Emmeloord af tegen Erik Bolding
    PREMIUM

    Titelverde­di­ger Popkema legt het tijdens Fish Potato Run van Urk naar Emmeloord af tegen Erik Bolding

    Op de Fish Potato Run van Urk naar Emmeloord is titelhouder en medeorganisator Tjeerd Popkema dit keer ‘slechts’ zesde geworden. De Urker heeft daar alleen vanuit sportief oogpunt wat moeite mee. ,,Ik baal van die ritmestoringen onderweg, maar ik heb wel mijn eigen tijd verbeterd. En voor de status van de Fish Potato is het prachtig dat een snelle atleet als Erik Bolding de winnaar is.’’

Flevoland