De tulpen bloeien! Flevoland maakt zich klaar voor (vroege) invasie van toeristen

VideoHet is aanpoten in de polder. Door het zachte voorjaar staan de tulpen eerder dan verwacht in bloei. De eerste toeristen zijn al gezien in Flevoland. Dus worden koffiepunten in gereedheid gebracht en zijn snel de bordjes voor de tulpenroutes vervroegd in de grond geslagen. 

De provincie is klaar om tienduizenden bezoekers te ontvangen. Terwijl het tulpenseizoen pas over ruim een week echt losbarst in de Noordoostpolder en Oostelijk Flevoland. Is het erg? ,,Helemaal niet", zegt Herman Vermeer. Hij is voorzitter van de Tulpenroute Flevoland in de wijde omgeving van Dronten. ,,Wij hebben geleerd om de verwachtingen te managen. Nu bekend is dat de tulpen eerder bloeien, zeggen wij tegen toeristen: Kom alvast. De routes zijn uitgezet, berijdbaar en veilig.”

  1. Echtpaar staat doodsangsten uit tijdens overval op boerderij in Emmeloord: overvallers dreigen pink af te knippen

    Echtpaar staat doodsang­sten uit tijdens overval op boerderij in Emmeloord: overval­lers dreigen pink af te knippen

    Bij het uitladen van zijn busje krijgt agrariër Dieleman direct een pistool tegen zijn hoofd. Als zijn vrouw hem even later zoekt in de schuur, wordt een zak over haar hoofd getrokken. ,,Waar liggen de drugs?”, schreeuwen de drie overvallers. Ze dreigen vingers af te knippen en tenen kapot te slaan. Als na 2,5 uur blijkt dat tussen de aardappelen écht niets te halen is, verlaten ze het boerenerf bij Emmeloord.

Flevoland