Deelnemers Triathlon Noordoostpolder zoeven over brede asfalt van N50

videoSuperfraai asfalt, twee keer tweebaans, zo vaak maken ze dat niet mee bij een sportwedstrijd. Speciaal voor de Triathlon Noordoostpolder is de N50 tussen Emmeloord en Ens afgesloten. 

Deelnemers en organisatie zijn heel positief over het evenement. Het reguliere verkeer op de N50 tussen Emmeloord en Ens moest via de Schokkerringweg de polder doorkruisen. Dat ging niet zonder problemen. Het verkeer daar was fors drukker dan op een normale zondag, zo merkte het personeel van Museum Schokland aan de Schokkerringweg. Bovendien raakte die weg later in de middag afgesloten, vanwege een ernstig verkeersongeval. Rijkswaterstaat leidde het verkeer om via Marknesse en Kraggenburg. In de bebouwde kom van Ens en Marknesse leidde dat vooralsnog niet tot enorme verkeersoverlast.

  1. Werkloosheid Flevoland licht omhoog door aflopende contracten

    Werkloos­heid Flevoland licht omhoog door aflopende contracten

    Eind vorige maand waren 6728 Flevolanders - 3 procent van de beroepsbevolking - afhankelijk van een werkloosheidsuitkering. Dat waren er wel wat meer dan eind december, maar aanzienlijk minder dan in dezelfde periode vorig jaar. In de afgelopen twaalf maanden daalde het aantal uitkeringsgerechtigden met 14,2 procent. De daling van de werkloosheid in Flevoland gaat daarmee sneller dan het landelijk gemiddelde, blijkt uit cijfers van het UWV.

Flevoland