Mark Brijan, locatiedirecteur van Bonifatius mavo in Emmeloord, vindt dat de centrale eindexamens niet door moeten gaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Mark Brijan, locatiedirecteur van Bonifatius mavo in Emmeloord, vindt dat de centrale eindexamens niet door moeten gaan. © Freddy Schinkel

Deze schooldirecteur uit Emmeloord vindt doorgaan eindexamen onverantwoord: ‘Diploma wordt meer symbool dan prestatie’

Sla de eindexamens over en geef leerlingen geen versoepeld ‘coronadiploma’. Die oproep deed locatiedirecteur Mark Brijan van de Bonifatius-mavo in Emmeloord in een brief aan onderwijsminister Arie Slob. Hij krijgt bijval van andere directeuren, maar de minister besluit anders. ,,Verbazingwekkend, want het doet geen recht aan leerlingen en docenten.”

 1. Vertrek Pieter Omtzigt slaat in als een bom bij CDA-prominenten uit Oost-Nederland
  PREMIUM
  Update
  11

  Vertrek Pieter Omtzigt slaat in als een bom bij CDA-prominen­ten uit Oost-Nederland

  De beslissing van Pieter Omtzigt om het CDA na 17 jaar Kamerlidmaatschap te verlaten is onder CDA-prominenten in Oost-Nederland hard aangekomen. Zij waarderen Omtzigt en delen veel van de harde kritiek die Omtzigt verwoordt in zijn uitgelekte analyse. ,,De stijl van Pieter zou meer de norm moeten worden in het CDA: Scherpte durven opzoeken, met de inhoud bezig zijn en naast mensen gaan staan.’’
 1. Noordoostpolder bejubelt plan van Fletcher voor hotel met 114 kamers bij Waterloopbos in Marknesse
  PREMIUM

  Noordoost­pol­der bejubelt plan van Fletcher voor hotel met 114 kamers bij Waterloop­bos in Marknesse

  Het is een tijdje stil geweest rondom de plannen voor het hotel in het huidige Dyntes Tech Park bij het Waterloopbos in Marknesse, maar de voornemens zijn allerminst van tafel. Sterker nog: duidelijk is inmiddels dat de landelijke hotelketen Fletcher het hotel met 114 kamers gaat uitbaten en dat de gemeente Noordoostpolder positief is over de plannen. In de zomer van 2022 moet het hotel open zijn.
 2. Creil-Bant moedigt bij toto Wilfred Genee aan: ‘Vaak komen mensen zonder verstand van voetbal bovendrijven’
  PREMIUM

  Creil-Bant moedigt bij toto Wilfred Genee aan: ‘Vaak komen mensen zonder verstand van voetbal bovendrij­ven’

  De fusieclub Creil-Bant kan deze zomer een flink bedrag krijgen. Daarvoor zijn ze wel afhankelijk van de voetbalkennis - dan wel het geluk - van presentator Wilfred Genee. Bij het tv-programma De Oranjezomer - met het trio Johan Derksen, René van der Gijp en Genee - worden elke avond op SBS6 voorspellingen van EK-wedstrijden gedaan en is via de toto geld te verdienen voor de voetbalvereniging uit Noordoostpolder.

Flevoland