Volledig scherm
Opnieuw hebben dieseldieven toegeslagen in de Noordoostpolder. © Lezersfoto

Dieseldieven slaan opnieuw toe in Noordoostpolder: 'Ik ben 800 tot 1000 liter kwijt'

De dieseldieven die in de Noordoostpolder actief zijn hebben opnieuw hun slag geslagen. Dit keer was boer Sjoerd Blom uit Rutten het slachtoffer. Afgelopen zaterdag zag hij dat zijn dieseltank honderden liters leger was. 

Zaterdag wilde Blom wat diesel uit zijn tank halen om een auto van kennissen bij te vullen. Tot zijn verbazing zag hij echter dat de tank een hoop liters diesel kwijt was. ,,Er zat 800 tot 1000 liter in en dat is weg. Dat kost mij zo'n 1200 euro, op wie ga ik dat verhalen?" 

Het is voor Blom de eerste keer dat de dieven bij hem toe hebben geslagen, maar op andere plekken in de Noordoostpolder is dit al vaker gebeurd. In Creil, Rutten en Espel zijn diverse gevallen bekend van dieseldiefstal. Dit ging voornamelijk over beregeningsinstallaties die op het land stonden, de diefstal bij Blom vond op zijn eigen erf plaats en ging om een dieseltank. Dit betekent volgens wijkagent Sander te Vaarwerk echter niet dat de dieven hun interesse verleggen. ,,De periode waarin de diefstal heeft plaatsgevonden is ruim. Of deze diefstal voor, gelijktijdig of na de serie eerdere diefstallen bij beregeningsinstallaties heeft plaats gevonden is onbekend", zo laat hij in een reactie weten.

Camera

Blom heeft de politie over de diefstal ingelicht en heeft in de buurtapp zijn verhaal gedaan om collega's te waarschuwen en verdachte zaken in de gaten te houden. Blom denkt dat het lastig wordt om de dieseltank in het vervolg volledig af te grendelen en zo de diefstallen helemaal te voorkomen. Wel denkt hij al na over andere maatregelen. ,,Ik overweeg een camera op te hangen om bij een volgende keer ook wat beelden te hebben. Misschien dat ik een andere tank binnen ga zetten, al is er bij één van mijn collega's binnen ook al eens wat gestolen. En ik ga een nieuwe tank in ieder geval niet met te veel diesel vullen."

Flevoland