Volledig scherm
© Thinkstock

Dit zijn de beste cafés in de regio om een biertje te drinken

REGIO – Gezellig een drankje drinken kan in onze regio prima. In de top 20 van de Café Top 100 van Misset Horeca staan maarliefst vijf cafés uit het verspreidingsgebied van de Stentor. De hoogst genoteerde in de lijst is op de derde plaats Café ’t Voorhuys uit Emmeloord.

Het Emmeloordse café heeft de stijgende lijn te pakken. In tien jaar tijd is ’t Voorhuys gestegen van de 65e naar de derde plek. Vorig jaar stonden ze nog 18e. „Dit is echt een gigantische sprong. Het is mooi dat we de energie die we er in stoppen terugkrijgen via waardering van de branche”, zegt eigenaar Twan Hakvoort.

Betaling
Cafés kunnen tegen betaling van 100 euro meedoen aan de Misset top 100. Misset brengt vervolgens aan alle aangemelde cafés een bezoek en bepaalt welke het best is. Volgens Hakvoort maakt dit de prijs niet minder mooi: „Dat is niet gek als je ziet dat enkele mensen van de jury bij ons op bezoek komen.”

Waarom staat ’t Voorhuys zo hoog? „Ons geheim is dat iedereen welkom is. We hebben geen bepaalde doelgroep, wat veel cafés wel hebben”, vertelt Hakvoort. De jury heeft gelet op de hygiëne, service, producten en gastvrijheid.

Top 20
De Stomme van Campen was net als vorig jaar de beste van Overijssel. Het café uit Kampen staat op de tiende plaats. Ook De Posthoorn uit Epe (11e), De Beurs uit Meppel (19e) en De Rede van Dronten (20e) zijn in de top van de landelijke ranglijst te vinden.

De vakjury beoordeelde De Hete Brij uit Zwolle als 31e beste café van het land. Ook ’t Plein uit Meppel (45e) en de Ermelose kroeg De Molenaer (92e) hebben een plaats op de ranglijst.

Het beste café van Nederland is volgens Misset Horeca In de Karkol in Maastricht. Bekijk hier de volledige lijst van de Café Top 100.

Flevoland