Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © Anp

Drie jonge jongens slaan autoruiten kapot in Emmeloord

Een vervelende ontdekking voor de eigenaren van twee auto's in de Wieringermeer in Emmeloord. In de nacht van maandag op dinsdag heeft een groep jonge vandalen namelijk de ruiten van hun bolides ingeslagen. De politie heeft nog niemand opgepakt en verspreid daarom het signalement van de daders. 

Afgelopen nacht kreeg de politie iets na 02:00 uur een melding binnen van de vernielingen. Het gaat om twee auto's waar de ramen van zijn ingeslagen, zegt een woordvoerder van de politie Midden-Nederland. Wat de reden hiervan is, is niet bekend. De politie kan niet zeggen of er iets is gestolen en dat de vernielingen dus het resultaat waren van een inbraak.

De politie heeft zich bij daglicht verder in de zaak verdiept. ,,Mijn collega’s hebben een buurtonderzoek gedaan en hebben camerabeelden opgevraagd", aldus de woordvoerder. Volgens haar was er dinsdagmiddag nog geen aangifte gedaan.

Signalement 

Er worden drie jongens verdacht van de vernielingen, zegt de politie. Zij zijn ongeveer twintig jaar oud en allemaal rond de 1.80 meter lang. Op het moment van de vernielingen droegen zij alle drie een zwarte jas. Een van hen droeg bovendien een witte capuchon. De politie roept getuigen van de nachtelijke vernielingen op zich te melden.

  1. Opknapbeurten en online dinnershow om horecazaken overeind te houden tijdens coronacrisis
    PREMIUM

    Opknapbeur­ten en online dinnershow om horecaza­ken overeind te houden tijdens coronacri­sis

    Horecazaken worstelen met de verlenging van de coronamaatregelen. Ondernemers proberen het hoofd boven water te houden door creatief te zijn. Café Eigenwijs en restaurant De Bastaard in Kampen krijgen een opfrisbeurt en in Lelystad organiseert Hajé een online dinnershow. ,,We kunnen in zak en as gaan zitten, maar moeten er ook het beste van maken”, stelt Hajé-eigenaar Thierry de Jager.

Flevoland