Drone racers leveren slag boven Emmeloord

videoVoorzien van hoog zoemende geluiden is de polderlucht laag boven industrieterrein Emmeloord deze zaterdag gevuld met tientallen drones. Het NK Drone Race ranking toernooi trekt de beste Droneracers van Nederland naar de Noordoostpolder. 

De deelnemers kunnen punten verdienen door snelle rondetijden neer te zetten. Op hoge snelheid leggen de piloten met zelfgebouwde drones een spectaculair parcours af van gates en vlaggen. De piloten kijken door een speciale FPV camera en besturen de drone van afstand. 

Door deze First Person View videobril kijken ze als het ware mee met de drone in de lucht. Via het afleggen van een parcours met bochten, obstakels en tunnels worden de dronepiloten getest op reactievermogen en stressbestendigheid. 

De jury kijkt mee of er geen hindernissen gemist worden. Het aanwezige publiek in Emmeloord beoordeelt droneracing veelal als iets nieuws dat zeker toekomst heeft. Droneracing wint ook landelijk gezien razendsnel aan populariteit vanwege de spectaculaire capriolen die de piloten met hun drones uithalen. Dat een incidentele crash tot de mogelijkheden behoort is ook in Emmeloord te zien. 

Aan de Verlengde Revisieweg op het industrieterrein gaat het uiteraard vooral om de punten voor het Nederlands Kampioenschap. Emmeloorder Elwin van der Meer vliegt een thuiswedstrijd. Ido Schuitema uit Lelystad is gastvlieger. Hij wil volgend jaar aan het NK Drone Racing meedoen. 

Volledig scherm
NK Drones Emmeloord © Peter Dekkers

Flevoland