Volledig scherm
De lasergun op de A6 kwam de snelheidsduivel op het spoor. © Politie Noordoostpolder/Urk Instagram

Dronken wegpiraat opgepakt na nachtelijke vlucht voor politie in Noordoostpolder

Een dronken automobilist is vannacht met een veel te hoge snelheid gesnapt op de A6 bij Bant. De man was echter niet van plan voor de politie in Noordoostpolder te stoppen en zette het op een scheuren. Hij kon later in zijn thuisprovincie Friesland alsnog in de kraag worden gevat. 

De politie Noordoostpolder kreeg de automobilist in het vizier toen deze rond 02:15 uur vannacht met een snelheid van 201 kilometer per uur op de A6 ter hoogte van Bant door een lasergun werd gesnapt. De dienstdoende agent ging meteen achter de auto aan. Er werd een stopteken gegeven, maar in plaats van zijn auto aan de kant te zetten besloot de bestuurder het gaspedaal nog eens extra in te trappen.

Om de man niet te laten ontsnappen werd ook de politie in Noord-Nederland gewaarschuwd. In Friesland raakte de politie de snelheidsduivel echter kwijt nadat hij met 180 kilometer per uur over de Strjitwei tussen Follega en Spannenburg was gereden. Het inschakelen van de politie in Noord-Nederland wierp echter z’n vruchten af, want zij zagen de man even later weer rijden.

Blaastest 

Bij het dorp Hommerts in Súdwest Fryslân werd de man uiteindelijk aan de kant gezet en opgepakt. Het bleek om een 47-jarige man uit de gemeente Súdwest Fryslân te gaan, die onder invloed bleek te rijden. Tijdens een blaastest op het politiebureau in Sneek blies hij 380Ugl. Hij wordt verdacht van het rijden onder invloed, het negeren van een stopteken en het overtreden van de maximumsnelheid. Zijn rijbewijs is door de politie ingenomen.  

Flevoland