Volledig scherm
PREMIUM
Kick Rugenbrink (onder) met Gerben Groothof, voorzitter van duikvereniging De Zeewolf in Emmeloord. © archief Kick Rugenbrink

Duiker uit Emmeloord vindt twee keer een zak met sieraden

Het is de droom van iedere duiker om een keer een schat te vinden onder water. Duiker Kick Rugenbrink uit Emmeloord had het zeldzame genoegen in april twee keer een zak met sieraden te vinden in recreatieplas Wellerwaard in Emmeloord.

Kick Rugenbrink (60) duikt pas anderhalf jaar, bij duikclub De Zeewolf in Emmeloord, maar hij heeft de smaak goed te pakken. Elk weekend ligt hij in het water en in zijn vakanties reist hij naar Egypte of andere oorden waar gedoken kan worden.  Op zaterdag 13 april deed hij een heel bijzondere ontdekking. 

Hij vertelt: ,,We zien altijd wel interessante dingen, zoals snoeken en palingen. Dit keer was ik met mijn buddy aan het duiken in de Wellerwaard, we waren aan de westkant van de plas Het water was nog koud, dus ik had mijn waterhandschoenen aan. Op een gegeven moment zag ik iets glimmen, het bleek een zak met sieraden te zijn. De zak was al bijna vergaan, ik denk dat hij al lang in het water moet hebben gelegen.’’

  1. Werkloosheid Flevoland licht omhoog door aflopende contracten

    Werkloos­heid Flevoland licht omhoog door aflopende contracten

    Eind vorige maand waren 6728 Flevolanders - 3 procent van de beroepsbevolking - afhankelijk van een werkloosheidsuitkering. Dat waren er wel wat meer dan eind december, maar aanzienlijk minder dan in dezelfde periode vorig jaar. In de afgelopen twaalf maanden daalde het aantal uitkeringsgerechtigden met 14,2 procent. De daling van de werkloosheid in Flevoland gaat daarmee sneller dan het landelijk gemiddelde, blijkt uit cijfers van het UWV.

Flevoland