Volledig scherm
PREMIUM
Kick Rugenbrink (onder) met Gerben Groothof, voorzitter van duikvereniging De Zeewolf in Emmeloord. © archief Kick Rugenbrink

Duiker uit Emmeloord vindt twee keer een zak met sieraden

Het is de droom van iedere duiker om een keer een schat te vinden onder water. Duiker Kick Rugenbrink uit Emmeloord had het zeldzame genoegen in april twee keer een zak met sieraden te vinden in recreatieplas Wellerwaard in Emmeloord.

Kick Rugenbrink (60) duikt pas anderhalf jaar, bij duikclub De Zeewolf in Emmeloord, maar hij heeft de smaak goed te pakken. Elk weekend ligt hij in het water en in zijn vakanties reist hij naar Egypte of andere oorden waar gedoken kan worden.  Op zaterdag 13 april deed hij een heel bijzondere ontdekking. 

Hij vertelt: ,,We zien altijd wel interessante dingen, zoals snoeken en palingen. Dit keer was ik met mijn buddy aan het duiken in de Wellerwaard, we waren aan de westkant van de plas Het water was nog koud, dus ik had mijn waterhandschoenen aan. Op een gegeven moment zag ik iets glimmen, het bleek een zak met sieraden te zijn. De zak was al bijna vergaan, ik denk dat hij al lang in het water moet hebben gelegen.’’

  1. Japan, Duitsland en Frankrijk kijken bij ons: Zo uniek is de balgstuw Ramspol bij Kampen
    PREMIUM
    video

    Japan, Duitsland en Frankrijk kijken bij ons: Zo uniek is de balgstuw Ramspol bij Kampen

    De balgstuw Ramspol is uniek in de wereld. Wat gekscherend een fietsband wordt genoemd, garandeert tienduizenden inwoners in de Kop van Overijssel droge voeten bij een noordwesterstorm. Het opgeblazen rubberdoek is het toonbeeld van Hollandse innovatie in de strijd tegen het water. Volgende week komen opnieuw buitenlandse ingenieurs langs om het ‘wereldwonder’ á 116 miljoen euro te zien. Vanwege inspectie is de balg dan een aantal dagen opgeblazen. Publiek kan vanaf een uitzichtpunt het proces volgen.

Flevoland