Boswachter Harco Bergman vond vanochtend een kast en matrassen in het Kuinderbos.
Volledig scherm
Boswachter Harco Bergman vond vanochtend een kast en matrassen in het Kuinderbos. © Harco Bergman

Dump spullen na corona-schoonmaak niet in het bos, zegt woedende boswachter: ‘Grote a-sociale sukkel’

Twee matrassen en een complete kast: dat trof boswachter Harco Bergman vanochtend aan tijdens zijn ronde door het Kuinderbos bij Bant. Hij is woedend. Want de onbekende ‘opruimer’ kost de boswachter niet alleen tijd, maar ook geld.

Bergman ziet de bui al hangen. Mensen moeten, ook in de Noordoostpolder, zoveel mogelijk binnenblijven vanwege het coronavirus en hebben dus alle tijd voor de grote schoonmaak in huis. ,,Daarom trek ik direct aan de bel", zegt de boswachter. Hij wil namelijk voorkomen dat mensen de opbrengst van die grote schoonmaak in zijn bos dumpen.

,,Ik snap dat het nu tijd is voor opruimen, maar breng het gewoon naar de milieustraat. Voor vijf euro kan het in Emmeloord.” Bergman doet de oproep nadat hij vanochtend in het Kuinderbos een berg rommel vond, bestaande uit onder meer een kast en twee matrassen. 

Rekening aan de kont

In een bericht op Twitter omschrijft Bergman de dumper als ‘grote asociale sukkel'. ,,Dit kost gewoon een hoop werk. Nu moet ik het netjes gaan afvoeren.” De rekening daarvoor komt bij Staatsbosbeheer terecht. ,,Als burger betaal je vijf euro bij de milieustraat, maar als bedrijf niet. Nu kost het 25 keer zoveel.” 

De onbekende die verantwoordelijk is voor de dumping was bij aankomst van Bergman al gevlogen. Tot teleurstelling van de boswachter. ,,Anders had hij een dikke rekening aan de kont gekregen. Mensen die weten wie het is, mogen zich ook anoniem bij mij melden.”

Flevoland