Volledig scherm
Dani Visser na het behalen van het FIFA-kampioenschap afgelopen seizoen. © Fox Sports

E-sporter Dani Visser uit Emmeloord maakt transfer naar AZ: ‘Wat een geweldige tour’

E-sporter Dani Visser uit Emmeloord heeft een transfer gemaakt naar voetbalclub AZ, waar hij het team met e-sporters gaat versterken. De 18-jarige Visser tekent een contract voor twee jaar.

Visser is de Nederlands kampioen in FIFA, de razend populaire voetbalgame. Afgelopen seizoen sleepte hij als e-sporter van De Graafschap die prijs in de wacht in de strijd met e-sporters van andere clubs uit de Eredivisie. Nu volgt dus de overstap naar Alkmaar. ,,Met Dani Visser halen we de huidige nummer 1 van Nederland binnen en zetten we op sportief vlak een flinke stap vooruit binnen de eSports wereld", zegt Frank Jonker, manager Marketing bij AZ op de clubwebsite.

Geweldige tour

Op sociale media reageert Visser blij op zijn transfer. ,,Na afgelopen jaar boven verwachting gepresteerd te hebben is het tijd voor een stap hogerop. Ik mag met vreugde mededelen dat ik AZ ga vertegenwoordigen aankomend seizoen. Wat een geweldige tour tot zover en ik hoop dat jullie mij blijven steunen", is zijn bericht aan zijn fans.

  1. Lobby voor Lelylijn krijgt vervolg
    PREMIUM

    Lobby voor Lelylijn krijgt vervolg

    De lobby voor de Lelylijn, een spoor van Lelystad naar Groningen, krijgt op maandag 2 december een vervolg met een groots opgezet congres in Drachten. Zo’n vijftig bestuurders van gemeenten en provincies in Noord-Nederland en rond 500 andere belangstellenden worden er verwacht. Het congres is vooral bedoeld om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen en een gezamenlijk standpunt te formuleren, zegt wethouder Anjo Simonse van Noordoostpolder.

Flevoland