Volledig scherm
Dani Visser na het behalen van het FIFA-kampioenschap afgelopen seizoen. © Fox Sports

E-sporter Dani Visser uit Emmeloord maakt transfer naar AZ: ‘Wat een geweldige tour’

E-sporter Dani Visser uit Emmeloord heeft een transfer gemaakt naar voetbalclub AZ, waar hij het team met e-sporters gaat versterken. De 18-jarige Visser tekent een contract voor twee jaar.

Visser is de Nederlands kampioen in FIFA, de razend populaire voetbalgame. Afgelopen seizoen sleepte hij als e-sporter van De Graafschap die prijs in de wacht in de strijd met e-sporters van andere clubs uit de Eredivisie. Nu volgt dus de overstap naar Alkmaar. ,,Met Dani Visser halen we de huidige nummer 1 van Nederland binnen en zetten we op sportief vlak een flinke stap vooruit binnen de eSports wereld", zegt Frank Jonker, manager Marketing bij AZ op de clubwebsite.

Geweldige tour

Op sociale media reageert Visser blij op zijn transfer. ,,Na afgelopen jaar boven verwachting gepresteerd te hebben is het tijd voor een stap hogerop. Ik mag met vreugde mededelen dat ik AZ ga vertegenwoordigen aankomend seizoen. Wat een geweldige tour tot zover en ik hoop dat jullie mij blijven steunen", is zijn bericht aan zijn fans.

  1. Titelverdediger Popkema legt het tijdens Fish Potato Run van Urk naar Emmeloord af tegen Erik Bolding
    PREMIUM

    Titelverde­di­ger Popkema legt het tijdens Fish Potato Run van Urk naar Emmeloord af tegen Erik Bolding

    Op de Fish Potato Run van Urk naar Emmeloord is titelhouder en medeorganisator Tjeerd Popkema dit keer ‘slechts’ zesde geworden. De Urker heeft daar alleen vanuit sportief oogpunt wat moeite mee. ,,Ik baal van die ritmestoringen onderweg, maar ik heb wel mijn eigen tijd verbeterd. En voor de status van de Fish Potato is het prachtig dat een snelle atleet als Erik Bolding de winnaar is.’’

Flevoland