Volledig scherm
Burgemeester Aucke van der Werff (links) plant de eerste bollen voor het Mondriaan-schilderij van tulpen. © Eigen foto

Eerste tulpenbollen de grond in voor groots Mondriaan schilderij

CREIL - De eerste tulpenbollen zijn maandag bij Creil de grond ingegaan voor een buitengewoon groot Mondriaan schilderij in een tulpenveld in Noordoostpolder.

Burgemeester Aucke van der Werff en Gert Gieskens, voorzitter van de Stichting Evenementen en Promotie Noordoostpolder, hebben de bollen geplant.

Tijdens de Tulpenroute van 2017 is de Mondriaan van tulpen te bewonderen. De Mondriaan die direct aan de tulpenroute ligt, is de blikvanger van een tulpenveld van circa vier hectare.

Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen heeft 2017 uitgeroepen tot het jaar van Mondriaan tot Dutch Design. Het Mondriaan schilderij in het tulpenveld sluit hier mooi op aan.

Door het specifieke ontwerp van Noordoostpolder is er veel overeenkomst met de werken van Mondriaan waarin rechtlijnigheid een grote rol speelt.

Bovendien is het een hoogtepunt in de viering volgend jaar van 'Buitengewoon Noordoostpolder 75 jaar droog'. Zowel het gemeentebestuur als de gemeenteraad wil dat er voor volgend jaar een programma wordt gemaakt met activiteiten. Een werkgroep is bezig met de voorbereidingen hiervoor.

Flevoland