Volledig scherm
Impressie van hoe de Deel er komt uit te zien. © [FOTOBRON]bron Gemeente Noordoostpolder

Eerste verbeteringen in Stadshart Emmeloord

EMMELOORD - Centrummanagement, de invulling van het plein op De Kleine Deel, de aanleg van een rotonde bij de Koningin Julianastraat/Onder de Toren, de tijdelijke inrichting van de openbare ruimte bij de gesloopte flats en de inrichting van het Kettingplein voor onder andere de weekmarkt.

Het zijn verbeteringen die snel kunnen plaatsvinden in het centrum van Emmeloord. De gemeente wil de maatregelen ook snel nemen zodat het gevoel ontstaat dat er weer wordt gewerkt aan het centrum van Emmeloord. Het is te lang te stil geweest. De politiek moet eind deze maand beslissen.

Compact centrum
"Nu het scenario 'compact centrum' is vastgesteld, willen we als gemeente naar bedrijfsleven en bevolking toe actief laten zien dat we zaken oppakken. Door ingrepen die op korte termijn kunnen ook daadwerkelijk uit te voeren. Dat doen we dus ook", zegt wethouder Henk Suelmann. "Doel is ook om ondernemers mee te laten doen, goed samen te werken en om hen zo het compacte centrum te laten ervaren."

Het is de bedoeling dat winkeliers en eigenaren een gezamenlijke visie hebben op het compacte centrum, samen willen werken, investeren en nadenken over het (toekomstbestendige) centrum. De gemeente wil dit proces faciliteren en samen met winkeliers en vastgoedeigenaren onderzoeken of er collectieve ondernemersactiviteiten in bijvoorbeeld een Emmeloorder Ondernemers Fonds haalbaar zijn.

De Deel
Het plein De Deel blijft voor een groot deel open voor parkeren en evenementen, maar op De Kleine Deel wordt een extra verblijfsgebied gecreëerd voor horeca en ontmoeting door de straat die nu nog langs 't Voorhuys en de Rabobank loopt deels af te sluiten.

Flevoland