Volledig scherm
PREMIUM
Natasch Hoiting woont in Schokkerhaven, met haar man en hondje Jamie. ,,Geen plek is mooier dan deze.'' © Foto Freddy Schinkel

Emmeloordse zakenvrouw schrijft liefdesroman over de maffia

,,Iedereen denkt dat ze altijd vrolijk vrolijk en leuk is. Maar Natas heeft ook een kwaaie kant hoor.'' Natascha Hoiting knikt bevestigend. Wat haar man zegt over haar 'donkere kant', klopt. ,,Ik ben aardig en kan heel veel hebben, maar als iets niet klopt of onrechtvaardig is, dan kan ik helemaal uit mijn plaat gaan.''

Natascha Hoiting zit op de praatstoel in de directiekamer van het  bedrijfsadviesbureau in Emmeloord dat ze leidt met haar echtgenoot Gerard Bakker. Aanleiding is haar roman Sonata die maandag is verschenen, een liefdesverhaal met op de achtergrond Italiaanse maffia in Amsterdam. Hond Jamie, een klein uitgevallen podenco met de looks van een jack russell, ligt met zijn neus op een van haar enkellaarsjes. Blonde lokken, slank postuur. Rood jasje, skinny jeans. Een enthousiaste manier van praten. Snel, druk gebarend. En ze lacht, heel veel. 

 1. Emmeloordse stichting die ruim 160 gezinnen ondersteunt staat met de rug tegen de muur
  PREMIUM
  Video

  Emmeloord­se stichting die ruim 160 gezinnen onder­steunt staat met de rug tegen de muur

  Het zijn onzekere tijden voor stichting ‘Samen zijn we er voor elkaar’ uit Emmeloord. De groep vrijwilligers voorziet 167 gezinnen en alleenstaanden van voedsel, omdat zij om verschillende redenen niet in aanmerking komen voor de voedselbank. Dit werk wordt al bijna drie jaar vanuit het huis van de voorzitter gedaan, maar van de gemeente Noordoostpolder en woningcorporatie Mercatus moet dat binnenkort afgelopen zijn. Een nieuwe locatie vinden blijkt echter zeer moeilijk en de tijd begint te dringen. Als er geen nieuw pand gevonden wordt, lijkt het einde verhaal voor de stichting en staat de voorzitter mogelijk op straat. ,,Ik heb geen tranen meer over.”
 2. Na 34 jaar krijgt Evert van Benthem toch zijn plein in Sint Jansklooster
  PREMIUM
  video

  Na 34 jaar krijgt Evert van Benthem toch zijn plein in Sint Janskloos­ter

  Ruim dertig jaar na zijn twee zeges in de Friesche Elfstedentocht is de kans groot dat Evert van Benthem dan toch een eigen plein krijgt in Sint Jansklooster. Met het verbeteren van het plein voor het dorpshuis, waar de marathonschaatser in 1985 en 1986 werd gehuldigd, vroeg de Stentor zich af waarom de beroemdste inwoner van Sint Jansklooster – sinds 2000 woonachtig in Canada – nog niet is geëerd in zijn voormalige woonplaats.

Flevoland