Evacuatie Philadelphia Zorg-locatie Emmeloord vanwege brand: iedereen veilig

videoIn de Philadelphia Zorg Woonlocatie De Oester aan de Oude Vlie in Emmeloord heeft vanavond korte tijd een felle brand gewoed. De negen bewoners werden uit voorzorg geëvacueerd. De brandweer had het vuur, dat was ontstaan in het cv-hok, snel onder controle.

De Oester is een intensieve zorglocatie in Emmeloord. Er wonen, zo blijkt uit de site van Philadelphia Zorg,  mensen met een licht verstandelijke beperking of met een ernstig meervoudige beperking. De bewoners zijn tussen de 25 en 72 jaar. Zij zijn na de brand opgevangen in woonzorgcentrum Wittesteijn. De eerste melding van de brand was om 20:15 uur. Binnen het uur kon de brandweer melden dat het vuur onder controle was. 

Volledig scherm
Blusschuim op het dak van de woonvoorziening in Emmeloord. © GinoPress BV
  1. Echtpaar staat doodsangsten uit tijdens overval op boerderij in Emmeloord: overvallers dreigen pink af te knippen

    Echtpaar staat doodsang­sten uit tijdens overval op boerderij in Emmeloord: overval­lers dreigen pink af te knippen

    Bij het uitladen van zijn busje krijgt agrariër Dieleman direct een pistool tegen zijn hoofd. Als zijn vrouw hem even later zoekt in de schuur, wordt een zak over haar hoofd getrokken. ,,Waar liggen de drugs?”, schreeuwen de drie overvallers. Ze dreigen vingers af te knippen en tenen kapot te slaan. Als na 2,5 uur blijkt dat tussen de aardappelen écht niets te halen is, verlaten ze het boerenerf bij Emmeloord.

Flevoland