Volledig scherm
Connexxion zet extra bussen in om scholieren vanuit de Noordoostpolder naar Zwolle te brengen. © Connexxion

Extra bussen voor scholieren uit Noordoostpolder

Op aandringen van de gemeente Noordoostpolder zet vervoersmaatschappij Connexxion tijdens de ochtendspits extra bussen in op het traject Emmeloord - Zwolle. Directe aanleiding waren klachten uit met name het dorp Ens, waar de afgelopen weken de bus vaak niet stopte omdat ze al te vol was.

Scholieren konden daardoor niet opstappen om 7:15 en 7:45 uur en kwamen daardoor te laat op school.

Bezorgde ouders trokken vorige week aan de bel bij wethouder Anjo Simonse. Hoewel openbaar vervoer een verantwoordelijkheid is van de provincie zocht hij contact met Connexxion. "Van meerdere kanten is aangegeven dat de situatie onacceptabel was", zei Simonse maandagavond in antwoord op vragen in de raadscommissie Woonomgeving. "Sinds vorige week vrijdag rijden er nu twee extra bussen in de ochtend."

Zolang het nodig is blijft Connexxion de extra bussen inzetten. Volgens Simonse wordt het aantal reizigers bijgehouden. Als blijkt dat het met minder kan, wordt de capaciteit weer aangepast. 

  1. Friese Poort wil miljoen euro steken in ‘visserijschool’ op Urk
    PREMIUM

    Friese Poort wil miljoen euro steken in ‘visserij­school’ op Urk

    ROC Friese Poort is bereid maximaal een miljoen euro te steken in de verdere ontwikkeling van de ‘visserijschool’ op Urk tot een landelijk nautisch kenniscentrum. Dat zou onder meer een practoraat moeten krijgen dat zich gaat toeleggen op het ontwikkelen van alternatieven voor de nu door Europa definitief verboden pulsvisserij. Daarvoor moet het intensief gaan samenwerken met wetenschappers van de Wageningen Universiteit.

Flevoland