Februari van dit jaar: van de domeinschuur van Rockyman in Luttelgeest stonden alleen de buitenmuren nog overeind.
Volledig scherm
Februari van dit jaar: van de domeinschuur van Rockyman in Luttelgeest stonden alleen de buitenmuren nog overeind. © GinoPress B.V.

Familie uit Luttelgeest keert terug op erf na verwoestende brand

Na de brand van begin februari, die zijn bedrijf Rockyman en woning veel schade toebracht, breekt er een nieuw hoofdstuk aan voor eigenaar Kenneth Verbeek. Hij en zijn gezin wonen sinds kort in een noodunit op het erf aan de Lindeweg in Luttelgeest. 

In afwachting van de bouw van een nieuwe woning, die ook op het eigen terrein gebouwd wordt. Daarmee komt ook een einde aan de oefenruimte van de brandweer. 

Rook- en waterschade

Op 5 februari van dit jaar hielden de vlammen letterlijk huis. De schuur brandde bijna tot de grond toe af. Alleen de muren bleven overeind. De brandweer kon de woning wel redden, maar die was door rook- en waterschade niet meer bewoonbaar. Samen met zijn vrouw en vier kinderen vond Verbeek vlak na de brand onderdak bij vrienden. Bij die brand raakte niemand gewond, al moest één van zijn kinderen uit het raam springen om zich te redden. Zelf was de Luttelgeester niet thuis toen de vuurzee begon.

Quote

We wonen nu in een noodwoning. Op ons eigen terrein

Kenneth Verbeek, Rockyman

,,We hebben in een huurhuis gewoond, alleen dat werd verkocht. Vervolgens hebben we besloten om onze oude huis te laten slopen. Dat gebeurt in december. We wonen nu in een noodwoning. Op ons eigen terrein. Er waren wat beslommeringen om terug te keren in de oude woning. Daarom hebben we gekozen voor nieuwbouw, ook op het eigen erf”, zegt Verbeek.

De woning werden de afgelopen periode ook gebruikt als oefenpand voor de brandweer. Daar werden leden van het korps getraind. ,,Daar wilde ik wel aan meewerken, maar wel nadat het eerst besproken was met de buurt. De eerste keer dat de brandweer oefende, was denk ik zo’n zes weken geleden.”

Oefenpand

Nellie Ras van brandweer Flevoland bevestigt dat de oude woning van Verbeek als oefenpand werd gebruikt, maar dat dat nu ten einde is. ,,Klopt, dat doen we wel vaker. Bijvoorbeeld in panden met verhoogd risico of in verzorgingshuizen. Uiteraard altijd met toestemming. De woning is in totaal drie keer gebruikt om te oefenen.”

Bekijk hier de beelden van de brand begin februari:

Flevoland