Volledig scherm
© Erna Lammers

Farmaceutisch bedrijf naar de Munt in Emmeloord

EMMELOORD - Op bedrijventerrein de Munt in Emmeloord komt een bedrijf dat natuurlijke grondstoffen levert aan de farmaceutische industrie.

Het bedrijf heeft vrijdag de handtekening gezet voor de koop van anderhalve hectare grond. De gemeente weigert vooralsnog -op verzoek van het bedrijf- de naam bekend te maken. De gemeente is blij met de nieuwkomer, die op termijn werk zal bieden aan veertig mensen.

Wethouder Wiemer Haagsma: "De laatste jaren verkochten we vaak grond aan bedrijven uit Noordoostpolder, die toe waren aan uitbreiding. Het is goed om te ervaren dat ook nieuwe bedrijven Noordoostpolder zien als interessante vestigingsplaats." Op dit moment plegen ook Martho Flexwerk en The Potato Company nieuwbouw op bedrijventerreinen in Emmeloord.

Grondstoffen
Het bedrijf levert natuurlijke grondstoffen voor de farmaceutische industrie. Wethouder Hans Wijnants: "Ze voegen hiermee diversiteit toe aan onze polder, naast belangrijke takken als agrofood en machinery. Ook de werkgelegenheid is divers, van LBO-niveau tot mensen met wetenschappelijk niveau. Het bedrijf zal gebruik maken van verschillende toeleveranciers uit Noordoostpolder. Om al die redenen is het een prachtige aanvulling voor ons bedrijfsleven.''

Flevoland