Komen er snel woningen aan de linkerkant van de nieuwbouwwijk in Marknesse? Veel particulieren durven het risico niet te nemen vanwege een lopende rechtszaak.
Volledig scherm
PREMIUM
Komen er snel woningen aan de linkerkant van de nieuwbouwwijk in Marknesse? Veel particulieren durven het risico niet te nemen vanwege een lopende rechtszaak. © Freddy Schinkel

Gemeente Noordoostpolder overweegt na veelbesproken ‘kavelgate’ nu bouw op andere locatie in Marknesse

De gemeente Noordoostpolder overweegt door problemen rond kavels in Marknesse te gaan bouwen op een andere locatie in deze plaats. Nog altijd is niet duidelijk of de gemeente echt eigenaar van een stuk grond is waarvan Nebo Vastgoed ook claimt de eigenaar te zijn. Wethouder Wiemer Haagsma meldt dat de gemeente daarom een partij wil worden bij de rechtszaak die duidelijkheid moet geven.

 1. Gemeente Noordoostpolder verkoopt kavels in Marknesse, maar is zij wel de eigenaar? Kopers in grote onzekerheid
  PREMIUM

  Gemeente Noordoost­pol­der verkoopt kavels in Marknesse, maar is zij wel de eigenaar? Kopers in grote onzeker­heid

  Er is grote onzekerheid ontstaan rond de verkoop van bouwkavels in Marknesse. Voor de kopers, zowel particulieren als projectontwikkelaars, van dertig kavels is het onduidelijk of en wanneer ze ooit kunnen bouwen op woningbouwkavels van de gemeente Noordoostpolder. Die kocht de grond vanuit een faillissement, maar door een hoger beroep dat nog moet worden behandeld, is onzekerheid ontstaan over wie de eigenaar van de grond is.
 2. Gepensioneerd echtpaar ziet bouw droomhuis in Marknesse in duigen vallen: ‘Gemeente heeft ons niet goed voorgelicht’
  PREMIUM

  Gepensio­neerd echtpaar ziet bouw droomhuis in Marknesse in duigen vallen: ‘Gemeente heeft ons niet goed voorge­licht’

  Harrie en Geke Metselaar zijn zwaar gedupeerd door de unieke situatie met kavels in Marknesse. Het ontwerp voor het droomhuis van het gepensioneerde echtpaar is klaar, maar de eerste paal kan niet de grond in omdat er onduidelijkheid is ontstaan of de gemeente wel de eigenaar is. Een week voordat ze zelf over de problemen hoorden, verkochten ze hun woning. ,,De gemeente Noordoostpolder heeft ons niet goed voorgelicht.”
 3. Gedupeerd echtpaar uit Marknesse stapt naar de rechter om ‘kavelgate’
  PREMIUM

  Gedupeerd echtpaar uit Marknesse stapt naar de rechter om ‘kavelgate’

  Harrie (66) en Geke (67) Metselaar uit Marknesse stappen naar de rechter in de hoop alsnog zo snel mogelijk te kunnen starten met de bouw van hun droomhuis. Dat kan nu niet omdat er onduidelijkheid is ontstaan of de gemeente Noordoostpolder, die de kavels wil verkopen, wel de eigenaar van de grond is. Geke en Harrie zijn het wachten zat en treffen de Rabobank en Nebo Vastgoed volgende week in de rechtbank.
 1. Meisje (17) komt om het leven bij aanrijding met vrachtwagen
  Play

  Meisje (17) komt om het leven bij aanrijding met vrachtwa­gen

 2. Megaproces Zwolse drugsoorlog van start: hier gaat het om
  Play

  Megaproces Zwolse drugsoor­log van start: hier gaat het om

Flevoland