Grote onzekerheid bij kopers van bouwkavels in Marknesse die verkocht worden door de gemeente Noordoostpolder. Door een nog niet behandeld hoger beroep is onduidelijkheid ontstaan over het eigendom van de grond.
Volledig scherm
PREMIUM
Grote onzekerheid bij kopers van bouwkavels in Marknesse die verkocht worden door de gemeente Noordoostpolder. Door een nog niet behandeld hoger beroep is onduidelijkheid ontstaan over het eigendom van de grond. © Foto Freddy Schinkel

Gemeente Noordoostpolder verkoopt kavels in Marknesse, maar is zij wel de eigenaar? Kopers in grote onzekerheid

Er is grote onzekerheid ontstaan rond de verkoop van bouwkavels in Marknesse. Voor de kopers, zowel particulieren als projectontwikkelaars, van dertig kavels is het onduidelijk of en wanneer ze ooit kunnen bouwen op woningbouwkavels van de gemeente Noordoostpolder. Die kocht de grond vanuit een faillissement, maar door een hoger beroep dat nog moet worden behandeld, is onzekerheid ontstaan over wie de eigenaar van de grond is.

  1. ‘Liefde voor de natuur ontwikkelen’ staat voor op bij de Natuurwerkdag, maar de extra handen zijn ook meer dan welkom
    PREMIUM
    update

    ‘Liefde voor de natuur ontwikke­len’ staat voor op bij de Natuurwerk­dag, maar de extra handen zijn ook meer dan welkom

    Zagen, bollen planten of boompjes en struiken verwijderen, honderden vrijwilligers staken vrijdag en zaterdag de handen uit de mouwen tijdens de Natuurwerkdag. Niet alleen goed om de liefde voor de natuur te ontwikkelen, maar ook hard nodig. ,,Ons budget is niet toereikend voor al het onderhoud’’, zegt boswachter in het Kuinderbos Harco Bergman.

Flevoland