Volledig scherm
© Politie Dronten

Gestolen auto en speedboot onderschept op A6

EMMELOORD - De politie heeft een gestolen auto en boot onderschept op de A6. Daarnaast werden er twee arrestaties verricht. Dit gebeurde in de nacht van donderdag op vrijdag.

Een alerte getuige belde de politie toen hij zag dat mannen bij een bedrijf op de Vuurtorenweg in Lemmer een trailer met boot aan een SUV zagen koppelen. Bij de SUV stond ook een wit busje met Pools kenteken. Vervolgens vertrokken de mannen. Agenten uit Friesland reden via Woudsend naar de A6. De melding werd ook doorgegeven aan de politie in Flevoland. Die zagen even later de auto met trailer en boot op de A6 bij Emmeloord ter hoogte van afslag Urk rijden.

Kentekenplaat
Het bleek dat er een verkeerde kentekenplaat op de auto was gemonteerd. Toen agenten het chassisnummer van de auto controleerden bleek dat de SUV op 17 september uit Harmelen gestolen was. De 40-jarige bestuurder uit Moerkapelle werd aangehouden.

Dubbelslag
Agenten uit Friesland reden inmiddels ook op de A6 en zagen het busje met Pools kenteken rijden. Toen de bestuurder werd gecontroleerd bij de afslag Emmeloord-West gaf hij een andere identiteit op dan op het rijbewijs stond dat hij overhandigde. Hij had verder niets bij zich waaruit bleek wie hij daadwerkelijk was. De, naar later bleek, 23-jarige verdachte uit Lopik werd aangehouden.

De auto’s, de trailer en de boot werden in beslag genomen. De politie doet onderzoek.

Flevoland