Volledig scherm
© pixabay.com

Gewelddadige overvaller Emmeloord mogelijk jaar langer vast

EMMELOORD - Hij heeft al 2,5 jaar in de gevangenis doorgebracht nadat hij samen met anderen in 2012 een gewelddadige overval pleegde in een woning in zijn toenmalige woonplaats Emmeloord.

De 33-jarige Steven E. hoorde de officier van justitie woensdag eisen dat hij wat haar betreft ook de 12 maanden cel, die hij destijds voorwaardelijk opgelegd kreeg, moet gaan uitzitten.

De man pleegde begin 2012 samen met een aantal anderen een gewelddadige overval in de sterrenbuurt. Een vrouw lokte destijds twee slachtoffers naar de woning, waar ze door drie mannelijke daders werden opgewacht. Onder bedreiging van een pistool en een mes moesten de slachtoffers zich uitkleden, waarna de overvallers er met hun waardevolle bezittingen vandoor gingen. De Emmeloorder werd voor zijn aandeel veroordeeld tot 3,5 jaar celstraf waarvan een jaar voorwaardelijk.

Reden van de officier om de voorwaardelijke straf nu ten uitvoer te laten leggen is dat E. de bijzondere voorwaarden als meld- en behandelplicht volgens de reclassering niet nakomt. De man komt niet opdagen, houdt zich niet aan de regels en is telefonisch onbereikbaar, liet de reclassering weten. Die vindt dat een behandeling en goede begeleiding noodzakelijk is gezien zijn problematiek. Maar omdat de man onvoldoende meewerkt, zit er niks anders op dan hem retour cel te zenden, aldus de aanklaagster.

Toch gaf E. aan dat hij inmiddels inziet dat hij het alleen niet gaat redden. Daarom verzocht hij, evenals zijn raadsvrouw, om hem een tweede kans te geven om wel werk te gaan maken van de bijzondere voorwaarden. De officier van justitie ziet daar na alle mislukte pogingen geen heil in.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

  1. Tenten met jacuzzi vanuit polder hele wereld over
    PREMIUM
    video

    Tenten met jacuzzi vanuit polder hele wereld over

    Die ongemakkelijke wandeling naar het toiletgebouw met een wc-rol onder je arm. Die volgepropte auto met potten, pannen, stoelen en andere spullen. Die krappe ruimte in je tent of caravan. Kamperen is leuk, maar heeft z'n beperkingen. Het Emmeloordse bedrijf Luxetenten.com heeft daar iets op gevonden en levert, de naam zegt het al, ruime tenten die van alle gemakken zijn voorzien. Wat te denken van een badkamer, keuken met vaatwasser en airco?  

Flevoland