Gewonde bij steekpartij in winkelcentrum Emmeloord

update + videoIn het centrum van Emmeloord, nabij de Lange Nering, is vanmiddag een persoon zwaar gewond geraakt bij een steekpartij. Dat gebeurde ter hoogte van restaurant Taj Mahal aan de Korte Achterzijde.

Een medewerkster van een naburige winkel heeft het slachtoffer op de grond zien liggen, meldt een verslaggever van de Stentor ter plaatse. Na de steekpartij liep de dader nog korte tijd rond met het wapen in de hand, terwijl hij in een buitenlandse taal naar het slachtoffer en omstanders schreeuwde. Volgens de winkelmedewerkster zou het om een Oost-Europese taal gaan. De dader oogde volgens haar kalm. 

Stevig postuur

De politie heeft via Burgernet opgeroepen uit te kijken naar de verdachte. Het gaat om een blanke man van circa 45 jaar, met donker kort haar en stevig postuur ('dikke buik'). Hij draagt een spijkerbroek en zwart shirt. Tips zijn welkom via telefoon 112. 

Plas bloed

Hulpdiensten zijn direct massaal uitgerukt, ook de traumahelikopter is opgeroepen. Het slachtoffer lag volgens ooggetuigen in een plas bloed. Bij Lelystad zou de traumahelikopter zijn geland voor een 'rendez vous' met de ambulance. Op de plaats delict, ter hoogte van restaurant Taj Mahal en Kaaspakhuis Emmeloord, is een tent geplaatst voor sporenonderzoek. Volgens omliggende bedrijven is de omgeving afgezet, de uitbater van de kaaswinkel mag gedurende het onderzoek niet naar buiten. 

Politiehelikopter

Een politiehelikopter cirkelt al enige tijd boven Emmeloord op zoek naar de verdachte. De mediadesk van de Politie Midden-Nederland kan nog geen aanvullende informatie verstrekken. Ook kan de politievoorlichter niet bevestigen noch ontkennen of het slachtoffer is gereanimeerd.  

Volledig scherm
Hulpverleners bij de plek waar de steekpartij in Emmeloord heeft plaatsgevonden. © Wiegmink Media
Volledig scherm
Belangstellenden stromen samen in de wijk waar de politie zoekt naar de mogelijke dader van de steekpartij. © Herre Stegenga
Volledig scherm
Agenten sluiten de wijk af op zoek naar de mogelijke dader van de steekpartij. © Herre Stegenga

Flevoland