Volledig scherm
Een politiewagen bij de woning waar de overval plaatsvond. © GinoPress

Gewonde bij woningoverval in Emmeloord

Bij een overval op een woning aan de Hannie Schaftweg in Emmeloord is vanavond een persoon gewond geraakt. Er is nog veel onduidelijk rond de overval, die omstreeks 22 uur plaatsvond. ,,Er waren meerdere verdachten, maar we hebben geen signalement en weten ook niet welke kant ze uitgevlucht zijn”, zegt woordvoerder Hans Meuleman van de politie Midden-Nederland.

In de woning waren op het moment van de overval meerdere personen aanwezig. Daarvan is er een gewond geraakt. ,,Daarvoor hebben we een ambulance opgeroepen, maar de verwondingen waren niet van ernstige aard”. In verband met het onderzoek wil en kan de woordvoerder nu nog niet meer zeggen. Zo is niet bekend of er bij de overval gebruik is gemaakt van een wapen en of er sprake was van een buit. 

,,De forensische recherche doet op dit moment een onderzoek. Morgen in de loop van de dag komen we met een verklaring", zo laat hij weten.

Recentelijk hebben er meermaals woningovervallen in de regio plaatsgevonden, waarbij de daders vooral op zoek waren naar contant geld.

  1. Mysterie in de polder ‘schaadt de democratie’: waarom geeft opgestapte burgemeester geen openheid?
    PREMIUM
    video

    Mysterie in de polder ‘schaadt de democratie’: waarom geeft opgestapte burgemees­ter geen openheid?

    Een burgemeester die binnen een jaar opstapt maar geen volledige openheid van zaken geeft: het mysterie in de polder blijft voorlopig een mysterie. Waarom geeft de spoorslags vertrokken burgemeester Harald Bouman geen openheid van zaken? Deze gang van zaken ‘schaadt het opereren van de overheid en uiteindelijk de democratie’. Maandagavond dreigt een besloten raadsvergadering over de kwestie.

Flevoland