Volledig scherm
Een politiewagen bij de woning waar de overval plaatsvond. © GinoPress

Gewonde bij woningoverval in Emmeloord

Bij een overval op een woning aan de Hannie Schaftweg in Emmeloord is vanavond een persoon gewond geraakt. Er is nog veel onduidelijk rond de overval, die omstreeks 22 uur plaatsvond. ,,Er waren meerdere verdachten, maar we hebben geen signalement en weten ook niet welke kant ze uitgevlucht zijn”, zegt woordvoerder Hans Meuleman van de politie Midden-Nederland.

In de woning waren op het moment van de overval meerdere personen aanwezig. Daarvan is er een gewond geraakt. ,,Daarvoor hebben we een ambulance opgeroepen, maar de verwondingen waren niet van ernstige aard”. In verband met het onderzoek wil en kan de woordvoerder nu nog niet meer zeggen. Zo is niet bekend of er bij de overval gebruik is gemaakt van een wapen en of er sprake was van een buit. 

,,De forensische recherche doet op dit moment een onderzoek. Morgen in de loop van de dag komen we met een verklaring", zo laat hij weten.

Recentelijk hebben er meermaals woningovervallen in de regio plaatsgevonden, waarbij de daders vooral op zoek waren naar contant geld.

Flevoland