Volledig scherm
GIA Light. © Eigen foto

GIA Light derde in NK

MUIDEN/NOORDOOSTPOLDER - De laatste roeiwedstrijd van het seizoen Muiden-Pampus-Muiden werd zaterdag en zondag gehouden. GIA Light won de derde prijs in het Nederlands Kampioenschap.

De route van 7,5 km moest op zaterdag twee maal geroeid worden en nog een keer op zondag. De zaterdagwedstrijden bij elkaar opgeteld telden mee voor het hoofdklasse en tevens NK-eindklassement.

Uit Noordoostpolder verschenen twee damesteams van de Zuyderzeeroeiers in de Mare Australis en Schokland en GIA Light uit Rutten aan de start. Van de herenteams waren de Serdon, Te Maru en Razende Snol vertegenwoordigd.

Van het overall klassement van de 25e editie van de MPM was de uitslag als volgt: Serdon 2e, Schokland 5e, Mare Australis 24e, Te Maru 48e. GIA Light en Razende Snol lieten de zondagrace voorbijgaan.

De zaterdagwedstrijden bij elkaar opgeteld telden mee voor het hoofdklasse en tevens NK-eindklassement. GIA Light kon deze wedstrijd nog aanspraak maken op de derde prijs in de NK-eindklassering. Een niet eerder geroeide gemiddelde wedstrijdsnelheid van 8,8 km/uur in de eerste race leverde GIA Light een tweede plek op. Dit gaf de roeisters veel vertrouwen voor de tweede race. Hoewel de roeitijd door de aantrekkende wind in de tweede race langzamer was, was deze wederom goed voor een tweede plek. Dit resultaat bleek voldoende om 's avonds met een derde prijs naar huis te gaan.

Flevoland