Volledig scherm
De golfbaan in Emmeloord. Gemeenteraad Noordoostpolder investeert ruim 4 ton om de golfbaan droger te krijgen. Foto Freddy Schinkel, IJsselmuiden © 071117 © Foto Freddy Schinkel

Golfbaan Emmeloord voor 4 ton op de schop

De golfbaan in Emmeloord gaat voor 420.000 euro op de schop. Een meerderheid van de gemeenteraad is akkoord. De baan is tien jaar geleden niet goed aangelegd en kampt met verzakkingen.

Het besluit werd gisteravond niet zonder slag of stoot genomen. ONS-raadslid Berthoo Lammers kwam met het contract op de proppen dat de gemeente Noordoostpolder en Golfclub Emmeloord jaren geleden sloten. Daarin staat onder meer dat de golfclub zelf verantwoordelijk is voor problemen aan de baan. Lammers verweet wethouder Wiemer Haagsma belangrijke informatie te hebben achtergehouden. 

Verantwoordelijkheid

Haagsma ontkende. ,,Ik heb nooit verstoppertje gespeeld met documenten of deze bewust achtergehouden", reageerde de wethouder. ,,Het gaat om een standaardartikel in een standaardcontract. De golfclub heeft ruim drie jaar lang zijn verantwoordelijkheid genomen om de baan bespeelbaar te houden, nu is het aan de gemeente om verantwoordelijkheid te nemen." Een ruime raadsmeerderheid ging niet mee in het verwijt van Berthoo Lammers.

Haagsma sloot niet uit dat in de toekomst nieuwe problemen ontstaan met de baan op de voormalige vuilnisbelt. ,,Het is een locatie waarvan je niet weet wanneer het zakken over is."

  1. Japan, Duitsland en Frankrijk kijken bij ons: Zo uniek is de balgstuw Ramspol bij Kampen
    PREMIUM
    video

    Japan, Duitsland en Frankrijk kijken bij ons: Zo uniek is de balgstuw Ramspol bij Kampen

    De balgstuw Ramspol is uniek in de wereld. Wat gekscherend een fietsband wordt genoemd, garandeert tienduizenden inwoners in de Kop van Overijssel droge voeten bij een noordwesterstorm. Het opgeblazen rubberdoek is het toonbeeld van Hollandse innovatie in de strijd tegen het water. Volgende week komen opnieuw buitenlandse ingenieurs langs om het ‘wereldwonder’ á 116 miljoen euro te zien. Vanwege inspectie is de balg dan een aantal dagen opgeblazen. Publiek kan vanaf een uitzichtpunt het proces volgen.

Flevoland