Volledig scherm

Gondola Groep gematigd positief over plan voor kabelbaan Lelystad

LELYSTAD - Het kán, een kabelbaan van station Lelystad - Zuid naar de Oostvaardersplassen. Een 'verkennend' onderzoek, gisteren gepresenteerd, toont het aan. Goed, er liggen nog enkele obstakels. Maar die kunnen uit de weg worden geruimd, zegt de Gondola Groep. Adviseur Arie van der Mee: "We zijn gematigd positief.''.

 1. ‘Vieze en onveilige’ jeugdopvang in Emmeloord dicht na harde conclusies inspectie: ‘Zorg schiet ernstig tekort’
  PREMIUM

  ‘Vieze en onveilige’ jeugdop­vang in Emmeloord dicht na harde conclusies inspectie: ‘Zorg schiet ernstig tekort’

  Kinderen krijgen voorlopig geen jeugdzorg meer op een opvangplek in Emmeloord. De locatie van Flevostate was erg vies en onveilig, heeft de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) vastgesteld. Daarom blijft de locatie de komende tijd dicht en zijn jongeren overgeplaatst. ‘De zorg schiet ernstig tekort’, meldt de inspectie. Buren ervaarden veel overlast.
 2. Emmeloord is jaloers op Urk en wil ook kunstijsbaan: ‘Kinderen bloeien na weer een lockdown op’
  PREMIUM

  Emmeloord is jaloers op Urk en wil ook kunstijs­baan: ‘Kinderen bloeien na weer een lockdown op’

  De schaatsbaan op Urk bleek tijdens de kerstvakantie zo'n groot succes, dat ze er in buurgemeente Noordoostpolder jaloers van werden. Beter goed gejat dan slecht bedacht, vindt CU-SGP-fractievoorzitter Sjoerd de Boer, die graag ziet dat zijn gemeentebestuur in de voorjaarsvakantie eveneens een ijspiste inricht. ,,Al is het alleen maar om onze kinderen in beweging te houden.’’

Flevoland